A "nagy zöld poloska" után megérkeztek a "nagy barna poloskák"!

A zöld poloska, hétköznapi nevén vándorpoloska a 2000-es évek elején jelent meg hazánkban és kezdte meg gyors térhódítását, mellyel hatalmas károkat okoz a termésben. Az Afrikából származó faj a klíma változásával és a növekvő kereskedelemnek köszönhetően kezdte meg térhódítását.
Pár éve új poloska faj is megvetette lábát, barna nagy testű poloska, az ázsiai márványospoloska.

Így már két betolakodó faj is megkeseríti életünket.
Ezek az invazív fajok természetes ellenségek híján hamar elszaporodtak Magyarországon. A városokban is hatalmas tömegekben jelentek meg. Több generáció is kifejlődhet évente, így most találkozhatunk kisebb és nagyobb testű, kicsit eltérő kinézetű poloskákkal.
Míg nyáron csak estefelé érkeztek a ház közeli fényekhez, ősszel, a hideg elől már otthonainkban keresnek menedéket. Egyre több jelenik meg a teraszokon, erkélyeken, birtokba véve a balkonládákat.

Márványospoloska és vándorpoloska irtása:

Új rovarirtó szer jelent meg nemrégiben a piacon, mely kevesebb környezetterhelés mellett nagyobb hatásfokkal írtja a rovarokat. Hatékonyságát növeli, hogy új összetevőkkel bővült, így a már a rovarok által megismert rovarirtó szereknél hatékonyabban működik. A rovarok immunissá váltak az eddig forgalomban lévő termékekkel szemben, így csak a méreganyag növelésével tudtak lépést tartni a rovarok szaporulata ellen.

Ezen a hétvégén elég egyed gyűlt össze, hogy teszteljük az Envira rovarirtó permetet.

A termék nyáron már bizonyított, a nem kívánatos hangyabolyra permetezve azonnali hatást mutatott. A lakásba bejutott hangyák vonulása útján permetezve pedig napokig szedte áldozatát, még a felmosás után is.

Az Envira rovarirtót csótány méretű rovarok pusztítására fejlesztették, így kíváncsian vártuk a poloska tesztet.

 

Bogár megfigyelő edénybe egyet permeteztünk és hagytuk, hogy megszáradjon. Poloskát sajnos most már keresni sem kell, azonnal befogható az erkélyen. Pár perc után már mozgása instabil volt, egyre többet próbálta tisztogatni magát. Kb. 5 perc után már csak lassan mozgott, szívósak, azt meg kell hagyni. Összességében 10 perc után már csak vergődött, de teljesen fél óra múlva adta be a kulcsot.
Kis segítségem, gyermekem is lelkes volt, egész délután kereste a teszt alanyokat, így nap végére 12 poloskával kevesebb volt... Amerikai lepkekabóca és végül egy nagy sáska is került bele, elég volt pár perc az eredményhez!

Hogyan védekezzünk a márványospoloska és a vándorpoloska ellen?

Mivel ellensége nincs, így a szaporodása megállíthatatlan.
Az Envira rovarirtó használatával nagyban lecsökkenthetjük a poloskák bejutását a lakásba és az erkélyen, teraszon történő elszaporodását.
Permetezze végig a fal tövét az erkélyen vagy teraszon, különösen a nyílászáróknál. Az erkély korlát se maradjon ki. Csempére, burkolatra, üvegre és minden hasonló tömör felületre permetezve hosszú hatást érünk el vele, de használhatjuk porózus felületekre is, mint árnyékolók, napernyők, ahol előszeretettel tanyáznak a poloskák.

Ősszel nem csak a poloskák szeretnének bejutni otthonainkba, pókok, hangyák, csótányok és sok más ízeltlábú. Ezzel a módszerrel távol tarthatja őket.
A téli leander teleltetés is könnyebb lesz, közvetlenül a növényre is permetezhetjük, így a pajzstetveket is pusztíthatjuk vele.

Biocid termék, használja felelősen, olvassa el a termék útmutatóját!

Webáruházunkban megrendelheti a terméket itt >>> Envira rovarirtó permet