A vagány szépfiú Müller Attilát a Cool Tv műsorvezetőjeként ismerhetik sokan. Tehetségét, lehengerlően őszinte és kedves személyiségét, később több csatorna is felismerte, így az Rtl, a Viasat 3, és a FixT v műsoraiban is feltűnt, és a Rise Fm-en is sokan hallhatták műsorvezetőként. 20 éve saxofonozik, emellett színészkedik, műsorvezetést, és vőfély szerepet is vállal. (Az a fajta ember, akire azt szokták mondani, volt minden, csak akasztott ember nem.Nagy lánggal ég, önmagát élménygyűjtőnek aposztrofálja, de interjúnkból kiderül, hogy bár egy örök gyermek, az egészségével igenis felnőttként törődik.   

Hiú vagy e, mennyire foglalkoztat a külsőd?

Hiú –e, egy Fiú? Nem hiszem, hogy kifejezetten hiúságnak számít manapság, ha egy férfi igen is ad magára, oda figyel a külsejére, a környezetére és ez nem abban merül ki, hogy havi egy fodrászat, meg napi fürdés és havonta elmosogat. J  Nem vagyok a végletekig piperkőc, illetve inkább úgy mondanám, hogy helyzetfüggő. Ha például elmegyünk egy motoros- sátras túrára a kedvesemmel, akkor bizonyos szinten lemondunk néhány luxus dologról, hisz ha már sátor, akkor mi bizony a vadkemping részét élvezzük leginkább. Az otthonunkra nagyon is igényes vagyok, nemrég építettem át a fürdőszobánkat keleties stílusúra, de a sátrazás egy puritánabb szituáció. Persze víz van nálunk kis mosakodásra, fog mosásra, de egy-két nap erejéig simán lemondunk az otthon alapnak számító zuhanyzásról.  

Tehát, ha úgy hozza helyzet, elvagyok úgy, ahogy megteremtett az élet. Viszont szeretek jól kinézni. A munkám is megkívánja, és mit tagadjam, jobb a közérzetem is, ha tudom minden a helyén. Akár zenészként lépek fel, vagy rendezvényen, TV-ben, esküvőn vagyok vőfély, vagy ha filmben szerepelek. Ilyenkor a kifogástalan megjelenés alapfeltétel.  

Bár azt mondják, nem a ruha teszi az embert, de egy előadóművésznek erre is oda kell figyelni. Te, hogy oldod meg az öltözködést?

 Nem csak a tökéletes higiéniára figyelek oda, hanem a teljes OUTFIT re is, főleg amikor dolgozni indulok. Mindezt úgy, hogy nem a drága dolgokra esküszöm, hanem a jól kombinált stílusra. Ehhez, jó, ha van egy jó szabó varró ismerős – ezt az ötletet kedvesemnek Larion Zoénak köszönhetem, aki elképesztő ügyességgel alakítja át a ruháit, és készít különleges és gyönyörű kombinációkat.  Az ő segítségével majd minden ingem, zakóm, rám van igazítva. Így szinte fillérekből olyan megjelenésre tehetünk szert, ami bárhol megállja a helyét, sőt.  Nem követi a tömeg trendeket, hanem igazán egyedi, ami ebben a korban egyre fontosabb azoknak, akik oda figyelnek a külsejükre.

Maradjunk a külsőségeknél. Kened e magad krémekkel, kozmetikus, gyanta, ilyesmikre gondolok?

Szerencsére olyan korban élünk, melyben hihetetlen kínálat van kence-ficékből. Szeretek kísérletezni, különféle krémeket kipróbálni, variálni az illatokkal. Nem mondom, hogy mindenreggel-este agyon pepecselem magam, inkább mikor eszembe jut, de 33 évesen ezekre azért már oda kell figyelni. Esténként a fürdés után egy kis testápoló, és valamilyen arckrém, ami hidratál és ránctalanít, a napi rutinba belefér. Emellett kb. 2 havonta elmegyünk kozmetikushoz a kedvesemmel, egyfajta Randi napot tartva, ahol kis kényeztetető masszázs mellett profi szakember segítségével komplett mélytisztítást végzünk az arcbőrünkön. Minden mást úgy gondolom otthon is meg tud csinálni bárki, nem kell napi szinten kozmetikushoz szaladgálni, és vagyonokat otthagyni.  (Hacsak nem vagy unatkozó, milliomos feleség, meg „modell” az illető, aki semmit se dolgozik, ellenben nagyon ráér, és mást sem csinál csak Miaimiból „posztolgat”. J)

A testem egyéb karban tartása is fontos, például a szőrzet. Már az Ókori Görög világban is mézzel „gyantázták” magukat mind a férfiak mind a nők. Sajnos nekem a bőröm nem bírja a gyantát, így hajvágóval normális hosszra vágom a szőrzetem mindenhol, ahol pedig nem praktikus onnan teljesen leszedem és borotválom, amit viszont érdekes módon jól visel a bőröm.

Volt egy olyan cikk nem is olyan rég, hogy hajhullástól rettegsz. Gyógynövényeket, esetleg speciális készítményeket használsz e rá?

Sajnos jómagam, mint minden férfi felmenőm és a testvéreim is, fájdalmas, de ki kel mondjam: kopaszodunk. Genetika. Szerencsére ma már nagyon jó módszerek vannak ennek megfékezésére, és karban tartására. Akár az otthon is végezhető fejbőrtisztítás, speciális samponok és hajápoló tonikok, derma rolleres hatóanyag bevitel, vagy a már komolyabb ultrahangos fej, valamint ledes és lézeres fényterápia.  Én a PEARL szalon haj kezelésében minden ilyen módszer ideális kombinációját megtaláltam, és ezzel nagyon hatásos fegyver került a kezembe a haj hullás megfékezésére.  Ha a Géneket nem is tudjuk kicserélni, kis odafigyeléssel élhetünk egész öregkorig dús-fiatalos hajjal. Már kicsit őszülök is, bár azt mondják ez pasiknál sármos. A kedvesem kifejezetten szereti, így ez engem sem zavar és nem hiszem, hogy valaha festetni fogom a hajam. 

Elég sportos vagy, Miket milyen intenzitással sportolsz?

Gyermek-koromban is örökmozgó voltam, ez máig megmaradt, és nem is szeretném abbahagyni.  Imádok sportolni és nem telik el úgy nap, hogy valamit ne mozogjak. Az alap a futás, amit mindenkinek kéne csinálnia. A legősibb és legpraktikusabb mozgásforma, ami szinte mindenre pozitív hatással van a szervezetünkben. Imádok futni, főleg a természetben, ráadásul nemrég tértem át a minimalista futásra, ahol szinte csak a láb újaink érik a talajt, mintha mezítláb futnánk. Nehéz, de ha lassan átállunk, még nagyobb élménnyé válik a futás. Emellett rengeteg edzésformát kombinálok még, kettlebell, TRX, E-fit (EMS technológia), úszás, bringa, MMA, sittes tréning, és a klasszikus termi súlyzós gyakorlatok, újabban pedig a street work out is felkerült a palettára. Nincs fix beosztásom, mikor mihez van, kedvem vagy épp mire érek rá, így igazán egyedi és változatos egyfajta saját Cross Fit edzés tervem van.   

Kell-e a súlyodra odafigyelned vagy bármit megehetsz?

Persze azért az étkezésre is oda kell figyelni, de a sportos életmód mellett, ez nem jár nagy lemondásokkal. Nem eszem fehér kenyeret, tésztát, disznóhúst és vörös húsokat is ritkán. Fehér cukor nincs is itthon, csokit és egyéb édességet is csak alkalomszerűen. Felejtősek a cukros üdítők, ha mégis akkor csak light kivitel. Mindezeket általában betartva simán belefér néha egy kis” bűnözés” az étkezésben. J

Vitaminokat fehérje táplálék kiegészítők, egyebeket szedsz, vagy az étkezéssel beviszed?

Az étkezés mellett mindenféle táplálék kiegészítőt (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) szedek, plusz proteint iszok turmixok formájában. Hiszem, hogy a szervezetünk olyan, mint egy „bio-robot” ami csak a megfelelő alap-anyagokból képes építeni és regenerálni magát. Így inkább mindenből bőven ellátom, hisz amit nem használ fel belőlük, azt szépen kiszűri és a felesleg távozik. Semmi kárt nem okozok ezzel, viszont pl. 6 éve nem hogy beteg nem voltam, de fáradtabb, vagy nyomottabb is alig. Mindezt úgy, hogy nemcsak a munkám során, de egyébként is örült módon pörgős és aktív életet élek. Én így szeretem, és így tutti hogy bírni fogom 60-70 évesen is. Engem a saját példám győzött meg a táplálék kiegészítők hasznosságáról.  

Elég intenzív életet élsz, és gondolom rendszertelenül is.  A fellépések miatt van, hogy korán reggel kezdesz, és van, hogy késő este, mikor más már nyugovóra tér. Ezt hogy sikerült megszokni? Illetve az alkohollal, hogy állsz?   

A rendszertelenséget idővel meg szokja a szervezet, de csak akkor tolerálja, ha néha beiktatsz egy nagyobb pihenőt. Illetve ha tehetem, imádok sziesztázni. Egy fél órás-órás pihi délután, egy esti fellépés előtt csodákra képes. Így simán lehet bírni, még akkor is, ha amúgy általában nem alszom 6 óránál többet.

A fiatal kori non stop partikat is már kevésbé nyomom, ugyan ez igaz az alkoholra is. Részben mert többnyire mindenhova kocsival megyek, és nem akarok kockáztatni semmit, részben mert elég drága, és ráadásul csak hátráltat a következő napomban, ha fáradtabb és másnapos vagyok. Ha mégis iszom száraz fehér bort, hisz abban van a legkevesebb fölösleges energia Persze a Rock n Roll sosem hal meg és az én vérem sem lesz azért sokkal szelídebb az évek múlásával sem. Sokat éjszakázom, a munkám során is, és ha a haverokkal „zúzunk” sem lövik a pizsamát este 10 kor, de már ritkábbak ezek az esték.

Méregteleníteni szoktál e?  

Imádok wellnessezni, és szerintem a méregtelenítés is fontos része kel legyen az életünknek. Meg kell találni az aktív élet, a helyes táplálkozás valamint az élet élvezetének egészséges elegyét. Egy-egy pohár salaktalanító tea, alkalmanként szauna, nyirok és sport masszázs, illetve időnkét ( ez nálam kb. fél évente ) egy méregtelenítő  és lé böjt kúra beiktatásával, nem marad méreganyag, ami lerakódjon. Így nemcsak az öregedést lassíthatjuk, hanem javul a közérzetünk, energia szintünk, munka bírásunk, ergo az egész életünk jobb, harmonikusabb és boldogabb lesz!  

Müller Attila weblapja: http://www.mullerattila.hu

Bánovics Marcsi