A nyár pedig a legjobb időszak sok tekintetben arra, hogy ezt az egész tisztulási folyamatot, amely az egész lényünkre kihat, véghezvigyük. 

Milyen előnyei vannak a nyári időszakhoz igazított méregtelenítésnek?

A méregtelenítés nagy lelkierőt kíván, illetve az alkalmazott diétához kapcsolódó önmegtartóztatáshoz hatalmas akaraterőre van szükség, de a végeredmény - a testi és lelki megtisztulás - rengeteg előnnyel jár.

Attól függetlenül, hogy milyen típusú diétát választunk, egészen biztosan a nyári időszakban könnyebben találunk ehhez szükséges idényélelmiszereket, -gyümölcsöket és -zöldségeket. A diáta során kiemelten figyelni kell a bevitt folyadékmennyiségre, és ezt a nyári időszakban biztosan teljesíteni fogjuk, hiszen ebben az évszakban alapból megnövekszik a szervezet folyadékigénye. 

Nyáron a természet tele van frissességgel, minden sokkal könnyedebb - és ezt a könnyedséget testünk átveszi, így a felgyülemlett ballasztanyagok is fokozottabban képesek távozni a testből. A diéta kiegészítéseként egyes méregtelenítést előidéző termékek rásegíthetnek a folyamatra, ezért azok közül egy-egy kiválasztott készítményt ebben az időszakban szintén érdemes bevetni.

Minden méregtelenítéssel kapcsolatos folyamat valamilyen szinten súlyveszteséggel is jár, amelynek előnyeit nyáron a lenge ruhákban kifejezetten élvezni fogjuk.

A méreganyagok távozásával testünk szinte fellélegzik azért is, mert a testünket terhelő ballasztanyagok távoznak szervezetünkből, és ennek a terhelésnek a megszűnésétől több energiánk lesz. A felszabaduló káros anyagok következményeként jobb alvásminőséget érhetünk el, de pozitív következmény az is, hogy a méreganyagok felszabadulását követően pihentetőbbé válik az alvásminőség is, illetve fontos megjegyezni, hogy a szervezetünk tisztulása az agyi működésünkre is kihat.

A méregtelenítést segítő diéta mellett érdemes étrend-kiegészítők fogyasztását is beiktatni a tisztulási időszakban, mivel fontos a szervezet további támogatása ezekben a napokban. A piacon található kínálat nagy, igyekezzünk olyan terméket választani, amely illik az adott diétába. Ha nem vagyunk tájékozottak a témában és kérdések merülnének fel azzal kapcsolatban, hogy adott diéta mellett fogyaszthatóak-e az egyes termékek, érdemes azt a forgalmazótól, vagy az üzletek munkatársaitól megkérdezni.

Ha rávesszük magunkat az önmegtartóztató és egyben tisztító diétára, további előnyökre is számíthatunk. A méregtelenítéssel hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb legyen az emésztésünk, erősítjük az immunrendszerünket, szebb lesz a bőrünk és a hajunk, illetve segítjük, hogy fellélegezhessen a vesénk és a májunk.

Nehéz nekiállni, de érdemes

Tény, hogy egy diéta elkezdése a leginkább embert próbáló. Nehéz rávenni magunkat erre a nem kis mértékű önmegtartóztatásra, de pár praktika alkalmazásával könnyebbé tehetjük a böjtölős időszakokat. 

Ha tehetjük, akkor mindig tervezzük meg előre a diétánkba illeszthető ételek közül, hogy mit készítünk magunknak. Próbáljunk meg az étkezésekre előre készülni, készítsük el, és várjon bennünket mindig a finom étel - mert ebben a tudatban könnyebben tartjuk magunkat a kitűzött étrendhez.

A diéták közül érdemes azt választani, amit be fogunk tartani. Ne tegyük túl magasra a lécet, ha kis lépésben is, de induljunk el, évről évre tűzzük ki magunk számára a méregtelenítéssel kapcsolatos célokat, testünk hálás lesz ezekért az időszakokért