Kezdjük az elején… Mik is azok a peptidek?

Ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk, először mindenképp tisztázni kell, mik is azok a peptidek. A peptidek aprócska fehérje darabkák, de nevezhetjük akár rövid aminosav láncocskának is, ugyanazt a biológiai jelenséget takarják, hiszen a fehérjék hosszú aminosav láncok.

Hogy hol találhatóak fehérjék? Az egész testünkben mindenhol. Mi most azonban azokkal a fehérje darabokkal fogunk foglalkozni, melyek bőrünk szépségéért felelősek.

Na és miben segítenek a peptidek?

A peptidek változatosan képesek segíteni szervezetünk működését. Vannak olyanok, melyek a botox injekciókat képesek helyettesíteni, és olyanok is, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Mi most azonban azokról a peptidekről szeretnénk írni, amelyek a bőr fiatalságát és ruganyosságát képesek megóvni. Ezeknek a peptidek a sejt-jelző peptidek. Nekik az a feladatuk, hogy segítsék a bőrünkben a kollagén megfelelő mennyiségű termelését.

Kollagén? Mi az a kollagén?

Egy újabb sokat emlegetett fogalom, melyről igencsak keveset beszélnek. A kollagén szervezetünkben az az anyag, amely a bőrünk szépségéért, ruganyosságáért felel. Kollagén sejteket a szervezetünk folyamatos ütemben termel, majd bont is le, azonban ahogy az évek telnek, ennek az újra termelődésnek az egyensúlya megbomlik.

Huszonöt éves korunk körül a szervezet kollagén termelése folyamatosan kezd lelassulni, miközben újabb és újabb sejteket bont le. Mivel a szervezet már nem ugyanazt a mennyiséget hozza létre, mint amennyit lebont, bőrünk lassan elkezdi elveszíteni rugalmasságát, teltségét. Ilyenkor kell segítségül hívni a peptidek erejét!

Hogyan segítenek a peptidek?

A sejt-jelző peptidek kívülről a bőrbe jutva becsapják szervezetünket. Elhitetik a kollagént termelő sejtekkel, hogy jóval több kollagént kellene termelni, hogy pótolják a hiányt, melyet a lebomlás okoz. Mi lesz ennek az eredmény? Több kollagén gyártással bizony a feszesebb, fiatalabb bőr az egyenlő.

A hal- és marhakollagén peptidek

Alapvetően két fajta kollagént tudunk megkülönböztetni, mikor a szépségiparban felhasznált anyagokról beszélünk: a marha- és a halkollagén. Sokan vannak, akik a marhakollagénre esküsznek, mi viszont meg szeretnénk ismertetni az érem másik oldalával is.

Hogy miért lehet jobb, mint a marhakollagén? A válasz igen csak egyszerű: a halkollagén egyszerűen könnyebben emészthető a szervezet számára. Azoknak is ez a legmegfelelőbb választás, akik autoimmun betegséggel küzdenek, illetve akiknek az étlapján nem szerepelnek az emlős állatok.

A GAL halkollagén peptidek

Mi a GAL halkollagén peptidekben bízunk leginkább. Ezeknek a szedését természetesen felnőttek figyelmébe ajánljuk, akik szeretnék minél tovább takargatni az idő múlását.

Szedése: naponta kb 5-10g fogyasztása az ajánlott, ezzel a mennyiséggel érhető el a tökéletes hatás. Természetesen többet is bevihetünk a szervezetünkbe, de mint minden termék esetében, itt is fontos a mértékletesség.

Felhasználása: mivel a GAL halkollagén peptid ízetlen, így gyakorlatilag bármibe belekevehető. Mi leginkább egy reggeli finom kakaóban vagy turmixban tudnánk leginkább elképzelni.