Ajándékozz szeretteidnek: nyugalmat, relaxációt, kényeztetést, illatokat házilag!

A mai rohanó világunkban mindenki megbecsüli, ha marad ideje saját magára. Sajnos nem mindig tehetjük meg, hogy wellness szállókba járjunk, de ma már szinte minden eszköz elérhető ahhoz, hogy otthonra is luxust varázsoljunk. 

Hozzávalók kb. 15 közepes méretű darabhoz:  

-1 csésze szódabikarbóna (1 csésze=200ml) gyógyszertárban kapható egy kg-os kiszerelés kb. 500 ft!

-1/2 csésze keményítő

-1/4 csésze himalája só (vagy tengeri só)

- 1/2 csésze citromsav (Gyógyszertárban kapható)

- 3 evőkanál olívaolaj

-3 evőkanál kókusz zsír (vagy bármilyen hidegen sajtolt olaj)

- 2 evőkanál víz

-1/2-1 teáskanál tiszta illóolaj (Fontos, hogy jó minőségű olaj legyen, a száz forintos elképzelhető, hogy bőrpírt okoz. javasolt: citrom, borsmenta, rózsa, narancs. )

- egy marék levendula, vagy citromfű, rózsa, illetve tél lévén mi erdei gyümölcsös jó minőségű szálas teát morzsoltunk bele.(ezek szintén gyógyszertárban kaphatóak)  

- 1 evőkanál cékla-lé színezéknek, amit az erdei gyömölcsösbe tettem. Ha nincs el is maradhat.   

Én két félét készítettem. Egyik citromfüves-levendulás lett, borsmentás illóolajjal. A citromfű kiváló idegnyugtató, félelem- és feszültségoldó hatásáról ismert. A levendula fokozza a testi és lelki frissességet, segít, hogy bársonyos legyen a bőrünk. Relaxál, idegerősítő, nyugtató hatású. A borsmenta nátha elleni jótékony hatása mellett nyugtató, görcsoldó.

A másik pedig erdei gyümölcsös lett narancsos illóolajjal. A narancsot megfázás, feszültség, stressz, emésztési zavarok kezelésére és általános nyugtatóként, gyulladásgátlásra, fertőtlenítésre, méregtelenítésre, bőrnyugtatásra, szagtalanításra használják.

Tervbe van nálam majd még cirtomfüves mentásat gyömbérrel, és levendulásat rózsaolajjal, de igazából a fürdőbomba palettának csak a fantázia szab határt!

Elkészítése: 

-          Külön tálban összekeverjük a szódabikarbónát, sót, keményítőt, citromsavat.

-          Egy bögrében összekeverjük a vízet olajakat, illókat.

-          Ez után beleöntjük a folyékonyakat a porokhoz és gyorsan összekeverjük, hogy ne kezdjen el pezsegni nagyon.

-          Belemorzsoljuk a tetszőleges hozzávalónkat: citromfüvet, vagy levendulát stb.

-          Kézzel alaposan összenyomunk, hogy lássuk összetapad-e. Ha nem akkor kanalanként adagoljunk hozzá még olajat, míg formázható masszát kapunk.

-          Formába nyomkodjuk a masszát. Én szilikonos muffin formát használtam, illetve kézzel golyókat gyúrtam. Fontos, hogy jó alaposan összenyomkodjuk őket!

Ha kész fél napig száradni hagyjuk, majd csomagolhatjuk is!  

Száraz helyen tárolandó! 

Tipp: Ha ajándékozol a fürdőbomba mellé egy jó könyvet is, amit a kádban relaxáció mellé olvashat is, vagy egy kis andalító zenéket tartalmazó cd-t amit hallgathat közben, a hatás megsokszorozódik!


Bánovics Marcsi

NapiBio.hu