Hogyan kell főzni a kölest? Mindössze 1 fazék és 30 perc kell hozzá.

Élvezze ezt a fehérjedús, gluténmentes teljes kiőrlésű gabonát sültkrumpliban , tálakban , salátákban , süteményekben és máshol!

Mi az a köles?

A köles egy gluténmentes gabona, amely a fűfélék családjába tartozó növényből származik. A kölesnek számos fajtája létezik, de a leggyakrabban termesztett, és a legtöbb amerikai élelmiszerboltban megtalálható a gyöngyköles. A régészek bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy ezt a kölesfajtát már 8000 évvel ezelőtt termesztették Afrikában. A köles évezredek óta fontos termény Kínában, Koreában és Indiában is.

Ami a táplálkozást illeti , a köles nagy teljesítményű gabona. A legtöbb más gabonához képest a köles több kalciumot és esszenciális aminosavat (a fehérje építőköveit) tartalmaz. B-vitaminokat, rostot, foszfort, magnéziumot és vasat is tartalmaz.

Hogyan kell főzni a kölest?

A köles főzőlapon történő főzéséhez használjon 1 csésze száraz köles: 2 csésze folyadék arányt . Egyszerűen tegye a kettőt egy serpenyőbe, és forralja fel.

A folyadékhoz használhat vizet a semleges ízért, vagy zöldséglevest, ami ízesebbé teszi, ha sós étel mellé vagy sós ételekbe tálalja.

Ha felforrt, letakarva pároljuk 18-20 percig, amíg a folyadék felszívódik. Utána villával átforgatjuk, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Ez lehetővé teszi, hogy a szemek felszívják a maradék vizet, és extra bolyhossá váljanak!

És kész is, ennyire egyszerű!

Webáruházunkban több gyártó, több kiszerelésben forgalmazott termékét is megtalálja: https://www.napibio.hu/koles

Ezen kívül kölesdara, köleskása  és kölesliszt  is kapható nálunk!