Fanatikus szöszi aki plasztikamentes és szinte élvezi a méregtelenítést.  


Hargitai Bea legfiatalabb magyar playmate-ként robbant be a köztudatba 2001-ben. Nők korát nem illik feszegetni, de akárhogy is számolom, azóta eltelt tizenhárom év. Túl a harmincon, szépsége sugárzóbb, mint valaha. Genetika? Odafigyelés? Plasztikai műtét? Ne is találgassunk tovább. Kifaggattam, hogy minek köszönhető.

Vágjunk a közepébe. Mi a titkod?  

Nem titok. Annyira nem, hogy a baráti körömben folyton tőlem kérnek tanácsot, ha fogyni szeretnének, méregtelenítésre, vagy életmódváltásra van szükségük. Beleszülettem abba, hogy odafigyelek az egészségemre. A család vitaminokkal foglalkozott, így ez nekem olyan, mint mondjuk a fogmosás. Mindennapi életemhez tartozik. Nem nyűg, sőt el sem tudnám másként képzelni az életem. Mondhatnám hobbinak is. Minden cikket elolvasok, ami az egészséges élettel kapcsolatos. Tavaly elkezdtem egy angliai táplálkozás tudománnyal foglalkozó levelező tanfolyamot, ahol még nekem - a fanatikusnak- is tudnak újat mondani.

Tehát a táplálkozás az, ami segíti megőrizni a szépséged?

Ennél komplexebb a dolog. A szépséghez tartozik a szép haj, bársonyos bőr, az egészséges fogak. A kisugárzás is nagyon fontos. Ahhoz, hogy minden összeálljon, nem csak a külsővel kell foglalkozni. A lelket ugyanúgy rendben kell tartani, mint a testet. Ráadásul hiszek abban is, hogy a lelki dolgok testi bajokként ütköznek vissza. Tehát első sorban a lélek legyen rendben, ha ez meg van, akkor az egészségünk is oké, és utána a külső ápolása lesz a hab a tortán. 

Akkor vegyük szépen sorjában. A lélekért, hogy dolgozol?

Rendszeresen járok masszázsra például. Ez regenerál, oldja a feszültséget, kikapcsol. Sok olyan könyvet olvasok, ami személyiség fejlődését segíti elő, sőt szakemberek segítségét is igénybe szoktam venni. Kineziológia, pszihológia mindenre nyitott vagyok.

A belső egészségért mit teszel?

A lelkem karbantartása mellett ez az a dolog, amit nagyon fontosnak tartok. Rengeteg vitamint szedek, de ezen kívül rendszeresen méregtelenítek, egészségesen táplálkozom. „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja.” Ez régen lehet igaz volt. Ma már, a gyümölcs, a hús, semmi sem az, ami régen volt. Vegyszerezik, hormonozzák őket így a fogyasztásukkal még az is előfordulhat, hogy többet ártunk, mint használunk. Számos méreganyag vesz körül bennünket, melyeket ma már egyszerűen képtelenség elkerülni. A mérgek jelen vannak az élelmiszerben, amit elfogyasztunk, a vízben, amit megiszunk, a levegőben, amit belélegzünk, vagy akár a kozmetikumokban, amelyekkel érintkezünk. Igyekszem bio vagy ellenőrzött gazdálkodásból származó dolgokat vásárolni, és évente többször méregtelenítek is.  

Méregteleníteni milyen sűrűn szoktál?  

Évente többször szoktam. Egy nagyobbat év elején, ami tíz napos, de év közben is elvégzek egy-egy rövidebbet. Kísérletező vagyok ezen a téren. Méregtelenítés során, a tested megszabadul a lerakódott káros anyagoktól. Bőrünk az egyik legfontosabb kiválasztó szervünk, így a mérgek nagy része izzadással illetve a faggyúmirigyeken keresztül fog kiválasztódni. Akkor érzem, hogy eredményes, ha a bőröm elkezd pattanásosodni, és sokat izzadok. Ezek a kiválasztódás jelei, nem kell megijedni tőlük.

 Milyen vitaminokat szedsz?

Sokat. C vitamint, Magnéziumot, és Omega 3-at például rendszeresen. Fontos, hogy jó minőségű, ne szintetikus vitaminokat válasszunk, amelyikben ténylegesen van hatóanyag. Az Omega 3-at például rendszeresen szedem, nagy dózisban. Mindenkinek ajánlom, jó többek között depresszió ellen is, mert az idegeket tartja karban. Fogyni vágyóknak sem utolsó, mert a halolajban található omega-3 EPA és DHA felgyorsítja a fogyást azáltal, hogy aktivizálja a zsírégető enzimeket. Kismamáknak kifejezetten ajánlott, mert segíti a magzat fejlődését, csökkenti a koraszülés előfordulását. A csecsemőknél pedig szerepe van a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakításában. Én is szedetem a párom gyermekeivel, azóta sokkal jobban tudnak koncentrálni, és javult a tanulmányi eredményük is.


Nyugtass meg, ugye azért néha te is kilengsz, és van, hogy nem tartod be a szabályokat?

Oh hát persze. Én speciel a víz nem fogyasztása miatt részesítem magam sokszor megrovásban. Erre oda kell figyelmem, mert sokszor elfelejtem, pedig tudom, hogy fontos! Illetve én is szoktam néha bűnözni. A női napjaim tájékán például össze-vissza eszem. Amit megkívánok, főleg édességeket. A többi napokon egészséges ételeket fogyasztok, de nem vonok meg magamtól akár egy jó kis házi disznótorost sem.  

Plasztikai műtét? Ráncfelvarrás, egyéb szépészeti beavatkozás? 

A hajamon kívül, minden természetes rajtam. Nem történt semmi beavatkozás, bár sok kozmetikai praktikát kipróbáltam már. A tűtől egyébként is félek, úgyhogy maradok a természetes dolgoknál.


Mit tanácsolnál a NapiBio olvasóinak?  

Figyeljenek oda magukra, és az egészségükre. A megelőzés fontos. Belülről is táplálni kell a szervezetünket, hogy kívülről is valóban sugárzóak lehessünk.  


Írta: Bánovics Marcsi - banovicsmarcsi.hu

Napbio.hu