A vacsoracsatában kiderült, hogy a konyhában nem mozogsz olyan magabiztosan, mint a színpadon. Hogy sikerül megoldanod mégis az étkezések hétköznapi „procedúráját”?

Valóban nem a konyha a terepem azzal együtt, hogy imádok enni. Természetesen szoktam vásárolni és alapvető dolgokat el tudok készíteni  de szívesen járok a kedvenc helyeimre és az édesanyám főztjét is nagyon szeretem.

 Fotózások, nagyobb koncertek előtt van-e olyan szépségpraktika, ami bevetsz?

Alapvetően mértékletesen és egészségesen élek a mindennapokban is, így nem igényel különösebb felkészülést vagy praktikát. Van egy minimális tudatosság, de ez nem esik nehezemre. Nem iszom például cukros üdítőket, többnyire ásványvizet iszom citrommal, és kerülöm a fehér kenyeret. Diétázni például sosem szoktam, mint, ahogy igyekszem elkerülni az életben mindent, ami nem esik jól. Hiszek az megfelelő alvásmennyiség szépítő erejében, igyekszem mindig nyolc órát aludni, bár ez nem mindig jön össze.  

A sport is rendszeres része az életemnek, de itt is fontos szempont, hogy szeressem is csinálni. Úgy gondolom, ha valamit muszájból csinálunk, akkor az csak ideig-óráig fog működni. Én ezért tettem le a voksomat például a görkorcsolya mellett. Azon felül, hogy jól megmozgat, a szabad levegőn vagyok és számomra tényleg kedves időtöltés.

Nem dohányzom, nem drogozom, és az alkoholból is csak a jó minőségű borokat fogyasztom. Ezt is csak alkalmanként, és módjával.  Ami pedig szerintem a legfontosabb: a belső életemre igyekszem tudatosan odafigyelni, hiszen szerintem minden belülről indul. Ha egy nő lelke rendben van, akkor az a külsejére is kisugárzik, és fordítva. Viselhetsz bármilyen csillogó ékszereket, és gyönyörű ruhát, a szemed a tökéletes smink alól is fakón csillog majd, ha a lelki életed nincs rendben.  

Mit ajánlasz, mivel segítheti elő valaki egy nehéz időszakban a lelki harmónia helyreállítását? Te mi az, amit a lelki egészségért teszel?   

Az én életemben ez mindig nagyon kardinális kérdés volt és sokat foglalkoztatott ez a dolog…

Úgy érzem, hogy önmagunk megtalálása felismerése életünk legfontosabb célja és értelme. Szerintem ez egy hosszú, fáradtságos megpróbáltatásokkal teli viszontagságos út ami  soha meg nem szűnő tudatosságot igényel, de a legfontosabb motorja az a mély szenvedélyes szándék, hogy fejlődni szeretnék és többé válni, ami folyamatos szembenézésre kell, hogy késztessen. Nekem ehhez sokszor kell a magány és a befelé fordulás, ami nyilvánvalóan elengedhetetlen, ha az ember mélyre akar ásni, és éber szeretne lenni az élet fontos kérdéseiben, melynek legvégső célja, hogy tudjam, ki vagyok, és merre szeretnék menni. Ha dolgozunk azon, hogy megismerjük és elfogadjuk önmagunkat, akkor a  lelki harmónia is könnyebben elérhető.

A bőrápolásra, hajkoronád szépségére nagy gondot fordítasz?

A koncertekre,  premier, klip, fotózás, forgatásra stb.  élvezem a  V:B  Style hair club maximális támogatását.  Ők gondoskodnak a külsőmről, itt gondolok a hajamra, bőrömre, körmömre. Ez tulajdonképpen a mindennapokra is igaz  hiszen ez a mindennapi életem része. Nagy segítség, hogy tudják, sokszor egyik pillanatról a másikra kell rólam "gondoskodni" és nekem nagyon jó érzés, hogy egy ilyen megbízható profi csapatot tudok magam mögött.

A strandon hogy napozol? Mivel óvod a bőröd?

A napozásnál  próbálom betartani azt az aranyszabályt, hogy csak délután két-három óra után menjek csak huzamosabb ideig napra.  Az arcomat igyekszem fokozottabban védeni  úgy a nap sugaraitól, mint a szoláriumtól, és itt is a mértékletességben látom a kulcsot.

Cikk - Bánovics Marcsi - www.banovicsmarcsi.hu

Brigi oldala - www.brigi.net

NapiBio.hu