- Az ENVIRA ruhára, ágyneműre permetezhető?

Az ENVIRÁ -val a ruházat, ágynemű bepermetezésével védekezhetünk a kullancsok, szúnyogok, ágyi poloskák stb. ellen. Ügyeljünk rá, hogy a készítmény szembe, nyálkahártyára (szájba,orrba, szembe) ne kerüljön,a permetet KÖZVETLENÜL ne lélegezzük be." azaz ne fújjuk a szánkba,szemünkbe és a szájunkon keresztül a tüdőnkbe. Ez természetes, mivel ez akár egy parfümre vagy egy levegőillatosítóra is vonatkozik.

- Külön kell kimosni a bepermetezett ruhaneműt - ami többlet költséget jelent - vagy lehet a többi ruhával együtt mosni?

A kezelt textíliák a többi ruhával együtt tisztítható.

- Bőrre permetezhető az ENVIRA?

"Arra ÉRZÉKENY személyeknél bőrirritációt, túlérzékenységet okozhat." tájékoztatás olvasható a flakonon.  Ez egy sablon figyelmeztető szöveg, ami minden vegyipari terméknél megtalálható, legyen az légfrissítő vagy rovarirtó szer, de egyik hazai termék sem rendelkezik dermatológiai-bőrgyógyászati DERMATESZT vizsgálattal, ami igazolaja, hogy bőrre kerülve nem okoz bőrirritációt. AZ ENVIRA DERMATESZT TANUSÍTVÁNNYAL rendelkezik, bőrre kerülve nem okoz bőrirritációt


Tehát az ENVIRA rovarirtó permet  bőrgyógyászatilag igazoltan nem okoz bőrirritációt és környezetbarát, mert nem tartalmaz hajtógázt és szerves oldószert, csak 99% tiszta vizet és rendkívül alacsony,  de a hatékonyság szempontjából optimális mennyiségű 0,18% - 1,8 gramm/liter hatóanyagot és ezért száradás után  szagtalan, nem hagy foltot a kezelt textíliákon ezért az ágynemű és szőnyeg is kezelhető vele.

Az Envirával bepermetezett ruhákat nyugodtan együtt moshatja a többi ruhaneművel.

Az ENVIRA különleges, Magyarországon egyedülálló hatóanyag összetételének köszönhetően 100% hatékonyságú termék az összes ismert ízeltlábú kártevő (pl. skorpió,pókok) és rovarok ellen 100%-os védelmet biztosít így a kullancs, házi légy, szuronyos istállólégy, szúnyog, ágyi poloska, vándor poloska, harlekin katica, csótány, hangya, bolha, poratka, élelmiszermoly, ruhamoly, pincebogár és minden egyéb ízeltlábú, rovar,stb.       

Az Envira hármas hatású :

a.) azonnali, úgynevezett knock-down vagy taglózó hatás után

b.) tartós rovarölő hatás következik, ezenkívül az Envira rendelkezik egy úgynevezett:

c.) riasztó,elűző hatással, ami távol tartja az ízeltlábúakat,rovarokat a kezelt felülettől.


Használható éttermektől a szállodákig, közösségi helységektől az iskolákig, a fürdőszobától a hálószobán és a nappalin át a konyháig és a kamráig, tároló helységtől az istállókig. Használható minden olyan felületen, amely átmenetileg (permet megszáradásáig) bírja az enyhe nedvességet így kövezeten, padlón, falon, akár tapétán, függönyökön, ablakkereten, ruhásszekrényben, (ruhamoly ellen), kamrában élelmiszer moly ellen.

Az Envira használható kisállat kennelekben, házi kedvencek fekhelyén, lovardákban,haszonállat ólakban.

A vadászok bepermetezik a vadászkutyákat kullancs ellen, a lovardákban a lovakat (böglyök ellen), sertés-szarvasmarha telepeken a legyek ellen.

Viszont a macskák túlérzékenysége miatt macskák környezetében körültekintekintően alkalmazzák!

A macskák minden permetrin hatóanyagú rovarirtó szerre (tehát nem csak az Envirára) allergiásak.

Az Envira a  kifinomult gyártástechnológiának (nano-technológia) köszönhetően rendkívül stabil – minden egyes permetcseppben ugyanannyi hatóanyag található, a flakonban lévő utolsó adagban is,és UV álló mert napfény hatására minimális mértékben bomlik.

Az ENVIRA Magyarországon egyedülálló :

1.)          mert a rovarirtó szerek közül egyedül az ENVIRA rendelkezik embereken végzett DERMATESZT Tanúsítvánnyal,mely  igazolja,hogy használata nem okoz bőr irritációt és ennek köszönhetően:

2.)          Magyarországon az egyetlen rovarirtó szer,melyet forgalmaznak a gyógyszertárak is.

3.)          az ENVIRA Magyarországon egyetlen ÁNTSZ által engedélyezett kullancsirtó(nem csak riasztó) termék,amely nem csak elriasztja,hanem el is pusztítja a kullancsokat és ezáltal hatékonyan védekezhetünk a kullancsok által terjesztett LYME-KÓR ellen!

4.)          Kizárólag az ENVIRA rendelkezik Magyarországon nemzetközileg elismert, akkreditált laboratóriumok hatékonyság vizsgálataival:

-              A német DERMATEST laboratórium által végzett bőrgyógyászati teszt. Eredmény: „Nagyon jó”.

-              A holland Paardenklinik Garijp lóklinika által lovakon végzett bőrgyógyászati teszt.  Eredmény: az Envira nem okozott bőr irritációt a lovakon sem.

-              A német FREY-TOX laboratórium által végzett toxicitási vizsgálatot. Eredmény:  Lenyelve ártalmas hatások nem jelennek meg.

-              A német BIOGENIUS - laboratórium által elvégzett hatékonysági teszt az ágyi poloskára ( Cimex Lectularius)-ra. Eredmény: 100%- os halálozás (2 óra elteltével nem történt visszaesés).

-              A német INSECT SERVICES Laboratory által készített kullancsok (Ixodes ricinus), atkák (Dermatophagoides Pteronyssinus) és ruhamoly (Tineola bisselliella) hatékonysági vizsgálata. Eredmény: a kullancsok és a molyok 100%-os halálozása, az atkák 95%-os halálozása 24 óra elteltével.

-              A francia TEC laboratórium által végzett hatékonysági vizsgálat; német csótány (Blattella Germanica), fekete hangya (Lasius Niger), bolha (Ctenocephalides Felis), házilégy (Musca Domestica), házi poratkák (Dermatophagoides Pteronyssinus), ruhamoly (Tineola Bisselliella), termesz hangya (Reticulitermes Santonensis), egyiptomi csípőszúnyog (Aedes Aegypti), ázsiai tigrisszúnyog (Aedes Albopictus), ágyi poloska (Cimex Lectularius).  Eredmény: 100%-os halálozás minden kártevőnél (24 óra elteltével nem volt élő kártevő).

A hatásosság az alkalmazás után 90 napig érvényes és vízzel történő lemosást követően a kezelést meg kell ismételni.

A felsorolt laboratóriumi tesztvizsgálatok a www.antix.hu oldalon megtalálhatók.

Az Envira 10 éven keresztül bizonyít Ausztriában, Svájcban és Németországban, Hollandiában, Csehországban.