Modellként, és nőként különös figyelmet fordítottam a külső megjelenésemre.


Mára már tudom, a külső ápolása önmagában kevés. Ha belül a testben nincs összhang - és értem ezt a szervi és lélekbeli dolgokra, a külső is fakóbban csillog!


Tizenévesen még nem voltam tisztában önmagammal és az értékeimmel, így könnyen belesétáltam a modell szakma egyik csapdájába: anorexiás lettem. A több éven keresztül tartó önsanyargató életmódnak meg is lett az eredménye. A hajam hullani kezdett, a menstruációm elmúlt, és lelkileg is mélypontra kerültem. Ezzel a fiatalkori botlásommal bizony feláldoztam az egészségemet a szépség oltárán. Később realizálva mekkora károkat okoztam, próbáltam visszaadni a testemnek azt, amit akkor az évekig tartó kizsákmányolással elkövettem ellene. Egészségesen étkezem, sportolok, időközönként méregtelenítő-tisztító kúrákat végzek, vitaminokat szedek, sok folyadékot iszom. Kerülöm a tartós élelmiszereket, az ízfokozókkal megtömött készételeket, és a cukrozott szénsavas üdítőitalokat! Nem vagyok fanatikus, mint mindenben, ebben is a legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt! A keleti és nyugati orvoslásról szintén ez a véleményem, a kettőnek meg kéne férnie egymással, és segíteni egymást!


Két éve újabb próbatétel ért, egy Endometriózis nevű nehezen diagnosztizálható és óriási fájdalmakkal járó betegség képében.


Rengeteget olvastam a kialakulásáról, mind a testi mind a lelki okokat számba véve, a megelőzéséről, a kezelési lehetőségeiről. Becslések szerint 165 millió nő szenved világszerte ebben a rejtélyes betegségben és sok a kérdőjel nem csak bennem, az orvosokban is. A blogomban megosztottam kálváriámat, azt remélve a saját példám által erőt adhatok másoknak.


Túl egy öt órás műtéten, ma már újra egészséges vagyok, de ismét rávilágított az élet arra, hogy jobban oda kell figyelnem önmagamra! Akinél egyszer kialakult bármikor visszajöhet, de én bízom abban, hogy bizonyos „játékszabályokat” betartva a minimálisra csökkentem ennek a veszélyét!


Nem szeretnék önjelölt egészségügyi próféta szerepében tetszelegni, csak igyekszem megosztani az évek során felhalmozott tudásomat és tapasztalataimat, mind a diéták, a szépségápolás, és az endometriózis elleni küzdelem kapcsán!

 
Vallom, hogy az egészségünk igazi kincs, amit óvni és védeni kell!


Inkább fordítsunk több figyelmet a betegség megelőzésre, mint már betegen, kiszolgáltatva a gyógyulásra!


„Egy gramm elővigyázat többet ér, mint egy mázsa gyógyszer.”
Archibald Joseph Cronin


További szép napot, sok mosolyt, és egészséget kívánok mindenkinek!

Bánovics Marcsi

http://www.banovicsmarcsi.hu

http://www.facebook.com/marcsi.banovics