Íme, egy olyan ételsor, amit bátran ajánlok mindazoknak, akik szeretnek kísérletezni a konyhában és az ízek terén is. Egy olyan könnyen elkészíthető, és bárhol beszerezhető, mégis extra menüt ajánlok, amivel biztos tarolni fogtok, legalábbis, amennyiben nem vegetáriánusoknak főztök. A többieknél pedig számíts nyugodtan repetára! 

Baconba tekert mozzarella sajt hirtelen sütve, baconba tekert datolya kecskesajttal és mindez almakompóttal tálalva.  Nagyétkűeknek plusz krumplipürével ajánlom! 

Baconba tekert Mozzarella:

Hozzávalók: (4 db-hoz) 

-4 zacskó natúr, vagy füstölt mozzarella sajt

-8 szelet bacon szalonna

- sütéshez olívaolaj  

A kerek tenyérnyi mozzarellákat lecsepegtetem, majd kereszt alakban mindkét oldaláról becsomagolom bacon szalonnába. Egy fogpiszkálóval rátűzöm a bacont, majd kevés forró olívalolajon hirtelen sütve mindkét oldalát megpirítom. ( csak pár percig sütjük amíg a bacon megpirul, hogy a sajt ne olvadjon szét)

Baconba tekert datolya sajttal töltve:

Hozzávalók:

-15-20 szem datolya 

-5 szelet bacon

-10 dkg sajt (füstölt, kecske, feta)

Elkészítés: A datolyákat hosszában enyhén bevágjuk, a magjukat kivesszük, és a helyükre sajtot nyomkodunk. Minden szemet egy rétegben bacon-be göngyölünk. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Tipp: Én forralt bort főztem, így két legyet ütöttem egy csapásra. Meg lett a vacsora utáni finom nedűnk is, és a benne főtt almákkal tálalhattam a menüt!   Recept itt:  http://www.napibio.hu/borban-az-egeszseg


Bánovics Marcsi

Napibio.hu