Pénztárcát nem kímélve?

Távol az önsanyargatástól, egy okosan felépített étrenddel egészen egyszerű betartani a kiszabott kalóriamennyiséget. Magas rostok, kevés szénhidrát. Ennyiben rejlik a diétás, alacsony szénhidráttartalmú lisztek nagy titka, ahogyan a belőlük készült friss pékáruké is.

Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú termékek és alapanyagok azonban nem épp a pénztárca kíméletességükről híresek. Az igazság azonban az, hogy mikor vásárolunk, az élelmiszerek kilós árát kell figyelni, így pedig hamar megváltozhat véleményünk arról, mi kerül sokba és mi nem. Az egészségtelen ételek, mint a csokoládék, a chipsek, gumicukrok akár a 3000 Forintos kilós árat is elérhetik, így viszont már a drágább lisztek sem tűnnek annyira megterhelően költségesnek, főleg ha számításba vesszük, hogy ezekből csupán néhány gramm kell kedvenc pékárunk elkészítéséhez.

Milyen alacsony szénhidráttartalmú lisztet válasszunk?

Mára már nem egy márka hozakodott elő a saját logójával ellátott alacsony szénhidráttartalmú termékeivel. Szoó Judit, Norbi Update, Katus Food, Dia-Wellness, Szafi Fitt. Csupán néhány a megbízható márkák közül, akiknek termékei közül válogathatunk, mikor sütésre-főzésre kerül a sor konyhánkban.

Nem tudsz vagy nem akarsz választani az édes és a sós lisztek között, mert úgy is kelleni fog a sütéskor mind a kettő? A Szafi Fitt nem csak kevert lisztekkel, de akár egy tökéletes vasárnapi lángos elkészítéséhez is kecsegtet alapanyagokkal, ha pedig valami igazán édesre vágynánk alig számottevő bűnözés mellett, mi a gyümölcskenyér liszkeveréket ajánljuk.

A fánkot mindenki szereti. Azt viszont már nem, hogy egy kalóriabombáról van szó. De muszáj így lennie? Persze, hogy nem. A Szafi free fánk lisztkeverék segítségével egy egyszerű, gyors receptet követve pikk-pakk kész a fánk, de nem kell attól tartanunk, hogy az egész heti diétát elfelejthetjük egyetlen finom uzsonna miatt. Igazán praktikus, ugye?

Természetesen a süti készítéshez való lisztek mellett sok más finomsággal és alapanyaggal is készültünk számotokra, így most ajánlunk egy reggeli alternatívát, amivel jól indul a nap. Hiszen reggelizni mindig kell, de az már nem mindegy, hogy egészségesen kezdődik-e nap.

Édes bűnözés reggelire

Ha éppen nem egy finom lángoshoz, gyümölcskenyérhez vagy fánkhoz van kedved, csak ennél egy kis müzlit reggelire, hiszen a Szafi free fahéjas-almás quinoa müzli tökéletes alternatíva. Ez a müzlikeverék gluténmentes, laktózmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy édesítőszert, így minden fogyókúrázó bátran fogyaszthatja.

Ha a vegán életmód híve vagy, akkor sem kell lemondanod a reggeli müzliről, hiszen természetesen vegán is ez a keverék. Almás-fahéjas íze visszaidézi az ünnepek hangulatát, így kicsit nosztalgiázhatunk. Jó hír, hogy nincs benne mazsola, így akik nem szeretik ezt az igen megosztó müzli alkotóelemet, nem kell, hogy emiatt lemondjanak a finom reggeliről.