Menu
Your Cart

Vitamin station gyorsteszt streptococcus a 1db

Vitamin station gyorsteszt streptococcus a 1db
Vitamin station gyorsteszt streptococcus a 1db
  • Vonalkód: 5999563220213
  • Egységár: 6620.00 Ft/ db
  • Korábbi ár: 6620 Ft
Ár: 6 289Ft
Eredeti ár: 6 620Ft
Nettó ár: 5 990Ft
Ár hűségpontokban: 6620

Vitamin station gyorsteszt streptococcus a 1db termék vásárlása, rendelése

Vitamin station gyorsteszt streptococcus a 1db

Önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására torokfertőzés esetén.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

Az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus (más néven: Streptococcus pyogenes) az akut torokgyulladás leggyakoribb bakteriális oka, amely olyan bőrfertőzésekért is felelős, mint például az ótvar (impetigo) és az orbánc (erysipelas). A legtöbb torokgyulladást vírusfertőzés okozza, amely magától, antibiotikum kezelés nélkül is rendeződik, ezért az ilyen kezelés felesleges lenne. Bár az A-strep torokfertőzések esetenként néhány napon belül terápia nélkül gyógyulnak, az orvosok a másodlagos, néha súlyos szövődmények (pl. reumás láz vagy akut glomerulonephritis) megelőzése érdekében antibiotikumot írnak fel.

A Streptococcus A gyorsteszt egy speciális immunológiai teszt, amely a torokfertőzést okozó A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására alkalmas. Segítségével rövid időn belül megállapítható, hogy a torokfertőzést A-strep baktérium vagy más korokozó (általában vírus) okozza, amely nem igényel antibiotikum kezelést.

ISMERTETŐ:

A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza. Ne egyél, ne igyál vagy ne dohányozz a termék használata közben. A használat után moss alaposan kezet.

MIT TARTALMAZ A DOBOZ?

A védőtasakot csak akkor nyisd fel, ha mindent előkészítettél a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párnát ártalmatlanítani kell.
- 1 db steril mintavételi pálca
- 1 db steril nyelvleszorító fa spatula
- 1 db 1-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (kék kupak): 1 ml (Lenyelve ártalmas)
- 1 db 2-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (zöld kupak): 1 ml
- 1 db üres műanyag kémcső
- 1 db kémcsőtartó szivacs
- 1 db használati utasítás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

- A teszt elvégzése mindig megfelelő előkészítéssel kezdődik

1. Helyezd a doboz tartalmát egy tiszta, száraz, lapos felületre (pl. asztal). Kövesd az alábbi lépéseket:
2. Alaposan moss kezet szappannal és meleg vízzel.
3. Helyezd a műanyag kémcsövet a kémcsőtartó szivacson kialakított nyílások egyikébe

- Mintavétel a mintavételi pálca segítségével

4. Vegyél mintát a torokból a dobozban található mintavételi pálca és nyelvleszorító spatula segítségével:
a) Nyisd ki a nyelvleszorítót tartalmazó csomagolást, vedd ki és helyezd magad mellé.
b) Nyisd ki a mintavételi pálca csomagolását, és vedd ki a műanyag fogantyúnál fogva. Ne érj kézzel a nedvszívó vattával ellátott végéhez.
c) Állj egy tükör elé, hajtsd hátra a fejed, majd nyisd minél nagyobbra a szád.
d) Tartsd a nyelvleszorító spatulát az egyik kezedben, nyomd le a nyelved, majd a másik kezedben tartott mintavételi pálca puha vattás végével dörzsöld végig a torkod hátsó részét, a mandulák körül és a kivörösödött, fájdalmas területeket (nyelvcsap, lágy szájpadlás). Természetesen mást is megkérhetsz, hogy segítsen a mintavételben.

- Az eljárás

A mintavétel után helyezd a mintavételi pálca nedvszívó vattával ellátott végét a kémcsőtartó szivacsba helyezett műanyag kémcsőbe
6. Előbb nyisd ki a kék kupakkal ellátott fiolát (csak a kék színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely az 1 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
7. Ezt követően nyisd ki a zöld kupakkal ellátott fiolát (csak a zöld színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely a 2 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
8. A mintavételi pálcát a műanyag fogantyúnál fogva tartsd, majd a cső falához nyomva többször (kb. tízszer) forgasd meg, hogy összekeverd az oldatot. Hagyd a a puha vattás végét a csőben legalább 2, de legfeljebb 5 percig
9. Az öt perc letelte után vedd ki a kémcsövet a szivacs tartóból (a mintavételi pálcát és az oldatot a csőben kell hagyni), és a műanyag kémcső összenyomásával szorítsd ki az oldatot a mintavételi pálca vattával ellátott végéből (miközben a mintavételi pálcát lassan kihúzod a kémcsőből). Dobd a mintavételi pálcát a megfelelő hulladéktartályba, majd tedd a kivonatokat tartalmazó kémcsövet a szivacs egyik nyílásába.
10. Nyisd ki az alumínium védőtasakot, a csíkot a kék végénél fogd meg, majd helyezd a kivonatokat tartalmazó kémcsőbe. Hagyd a csőben 5 -10 percig, amíg a reakciók lezajlanak
11. 5 -10 perc elteltével olvasd le az eredményt. Ne értékeld a tesztet 10 perc eltelte után.

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE:

1. Pozitív eredmény:

Két (2) piros/vörös csík jelenik meg a tesztcsíkon. A csíkok színerőssége eltérő lehet. Az eredmény pozitív és azt jelenti, hogy a torokminta A-strep baktériumokat tartalmaz. Ebben az esetben keresd fel orvosod

2. Negatív eredmény:

Csak egy (1) vörös csík (kontrollcsík) jelenik meg a tesztcsík kék színű vége mellett. Az eredmény negatív, és azt jelenti, hogy a torokminta nem tartalmaz A-strep baktériumokat vagy azok mennyisége még nem elég magas a kimutatáshoz.

3. Érvénytelen eredmény:

Ha egyetlen elszíneződött csík sem látható a tesztcsík kék színű vége mellett (kontrollcsík), az eredmény érvénytelen. Ebben az esetben a tesztet egy új gyorsteszttel és új torokmintával meg kell ismételni.

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Néhány termék ebből a márkából

..
6 023Ft 6 340Ft
Nettó ár:4 743Ft
..
6 289Ft 6 620Ft
Nettó ár:5 990Ft
..
3 012Ft 3 170Ft
Nettó ár:2 371Ft

Szállító partnereink:

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.