Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Váraljai akácméz 400g

Váraljai akácméz 400g
Váraljai akácméz 400g
  • Vonalkód: 5999885260034
  • Egységár: 8.20 Ft/ g
3 280Ft
Nettó ár: 2 583Ft
Ár hűségpontokban: 3280
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Váraljai akácméz 400g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Váraljai akácméz 400g

Miről gyűjtik:

A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.

Az akácfa 20-30 méter magasra növő, fehér fürtös virágzatú növény.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!

Hol gyűjtik:

Akácmézünk elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik.

Mikor gyűjtik:

Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető.

A növény kb. 10 napig virágzik, de a méztermés jelentős része a „dandár” idején, néhány nap alatt kerül a kaptárakba. Ezen okok miatt és mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni.

Pollen tartalom:

Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.

Méz megjelenése:

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.

Méz összetétele:

Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.

Méz felhasználása:

A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.

Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.

Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!

És nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál...