Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Sanct bernhard aranygyökér kapszula 120db

Sanct bernhard aranygyökér kapszula 120db
Sanct bernhard aranygyökér kapszula 120db
  • Vonalkód: 4250382203537
  • Egységár: 73.58 Ft/ db
Ár: 8 830Ft
Eredeti ár: 8 830Ft
Nettó ár: 6 953Ft
Ár hűségpontokban: 8830

Sanct bernhard aranygyökér kapszula 120db termék vásárlása, rendelése

Sanct bernhard aranygyökér kapszula 120db

Termékleírás
Antioxidáns hatással bíró tápanyag, melynek köszönhetően gátolja a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat, védi a sejteket, elősegítheti azok megfelelő működését. A rózsagyökér másik igen fontos tulajdonsága, hogy hozzájárulhat a keringési rendszer egészséges, normális működéséhez, és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához.
 
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula.
 
A Rhodiola Rosea gyökere – más nevén rózsagyökér vagy aranygyökér – elsősorban a Távol-Keleten, Kínában és Szibériában, de a vikingek és számos más feljegyzés szerint még a görög orvosok által használt és nagy becsben tartott gyógynövény. Ezt a magasabb észak eurázsiai hegyekben található növényt a “tradicionális” népi gyógyászat alkalmazza az élethossz megnövelésére, a depresszió és az álmatlanság leküzdésére, sőt, az impotencia gyógyíthatására is.
 
Ma már tudományosan is igazolt hatása az állóképességet, a fizikai és a mentális (kognitív) funkciót jelentősen serkentő hatása.
 
A Rhodiola rosea “tudományos” története az 1960-as években kezdődött, amikor orosz kutatók – épp a népi megfigyelések okán – alapos kémiai és klinikai vizsgálat alá vetették a gyökér kivonatát. Sikerült bizonyítaniuk, hogy a Rhodiola Rosea kivonat hatóanyagai (rosavinok, szalidrozidok, flavonoidok) valóban fokozhatja a testi és szellemi teljesítményt. Nehéz fizikai munkát végző dolgozók, űrhajósok és élsportolók esetében azt találták, hogy azok fizikai teljesítőképessége 18-25%-kal nőtt egy hónapos kúraszerű alkalmazás után. Más kísérletek során pedig kimutatták, hogy az aranygyökér a szellemi (kognitiv) képességekre, mint a memóriára és koncentrációs képességre is pozitív hatást gyakorol. Ennek hatása már néhány hétnyi fogyasztás után érezhető.
 
Ezen kívül több olyan hatással rendelkezik, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. Antioxidáns hatással bíró tápanyag, melynek köszönhetően gátolja a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat, védi a sejteket, elősegítheti azok megfelelő működését. Fontos kiemelni, hogy – épp a nagyszámú vizsgálat során – egyértelműen igazolódott, hogy a gyökér kivonata nem mérgező, ill. hogy nincs káros mellékhatása.
 
A Rhodiola rosea-t újabban szorongáscsökkentő és antidepresszáns szerként is ajánlják. A magyar származású Selye János professzor Nobel-díjas felfedezése óta tudjuk, hogy a stressz a szervezet számára egy tartós “vészhelyzet”, amely épp “tartóssága” révén okoz elnyúló, kedvezőtlen élettani változásokat a szervezetben. A legújabb orosz és amerikai kutatások alapján kiderült, hogy a Rhodiola rosea kivonat adaptogén hatással bír; azaz képes enyhíteni a stressz okozta káros élettani hatásokat, mint amilyen pl. a szívműködési zavarok jelentkezése, csökkent immunműködés, vagy épp a depressziós állapot kialakulása. A Rhodiola rosea gyökere tehát méltán kapta az aranygyökér megnevezést “aranyat érő”, a test és a lélek épségét szolgáló hatásai miatt.
 
Egy friss klinikai kísérletben úgy találták, hogy az Aranygyökér (Rhodiola Rosea) kivonata hatékonyan kezelte az enyhe és közepes depresszió tüneteit. A tanulmány a Nordic Journal of Psychiatry című orvosi szaklapban jelent meg és összesen 80 18 és 70 év közötti személy bevonásával végezték. Az eredmény azt hozta, hogy csupán azoknál következett be javulás, akik a Rhodiola tartalmú kapszulákat szedték. Látványosan javult az állapotuk az álmatlanságban illetve érzelmi ingadozásokkal küzdő pacienseknek minden látható mellékhatás nélkül.
 
A Rhodiola két módon hat a depresszió esetén. Először is a kutatók úgy gondolják, hogy a növény blokkolja a monoamin oxidáz enzimet, hasonlóan a korai antidepresszánsokhoz, mint például az amitriptilin (Teperin). Ezáltal segítheti az agyban fenntartani néhány ingerület átvivő anyag, mint például a szerotonin és a neropinefrin szintjét.
 
Másrészt az is valószínű, hogy a Rhodiola lecsendesíti az agynak egy részét, amit a HPA tengelyként ismertek. Ez csatlakoztatja az agyat a mellékvese-mirigyekhez. A mellékvesehormonok következetesen magas szintjeit találták olyan egyénekben, akik depressziótól szenvednek.
 
A szakértők úgy gondolják, hogy a közelmúlt legígéretesebb kutatása kezdődhet növénnyel és a depresszióval kapcsolatban. Dr. Richard Brown a Columbia Egyetem docense, aki pszichiáter és a Rhodiola lelekes támogatója, további kísérletekre bíztatta kollégáit a növénnyel kapcsolatban és kijelentette, hogy van remény a depresszióban szenvedők számára.
 
A következő tudományosan dokumentált hatásai ismeretesek:
 
Adaptogén (az alkalmazkodás növelése) és immunnövelő hatások
Kardioprotektív (a szív- és érrendszeri problémák elleni hatás)
Csökkenti, illetve korai szakaszban megszüntetheti a depressziót
Csökkentheti a stressz káros hatását a szívre, normalizálja a rendellenes szívverést
Az immunfelderítés javítása – daganatellenes hatás
Szívritmus szabályozó és védi a szívet károsító helyi vértelenség ellen
A mentális és kognitív funkciókat javíthatja
Növelheti az agy és az izmok vérellátását
Javíthatja a sportolók teljesítőképességét és elősegítheti az anabolizmust
Javíthatja a fizikai teljesítőképességet, lehetővé teszi az anyagcsere-tartalékok hatékonyabb kihasználását
Fájdalomcsillapító
A szexuális funkciókat javíthatja, növelheti a szexuális energiát
Erős általános antioxidatív védelem a sejtek szintjén,
Homeosztázist hoz létre a szervezetben
Javíthatja az általános közérzetet, a szellemi frissességet, az emlékezetet és általában serkenti a szellemi munkát,
Magas antioxidáns hatása van.
Hatóanyagok 1 kapszula RDA*%
Aranygyökér kivonat 200 mg **
Feketeberkenye koncentrátum 100 mg **
B1-vitamin 1,4 mg 143
B6-vitamin 2 mg 127
* Felnőttek részére javasolt napi beviteli referencia érték
** Nincs megállapított érték
 
Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Néhány termék ebből a márkából

..
3 880Ft 3 880Ft
Nettó ár:3 055Ft
..
4 860Ft 4 860Ft
Nettó ár:3 827Ft
..
7 890Ft 7 890Ft
Nettó ár:6 213Ft

Szállító partnereink:

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.