Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Naturmind nádcukor lágy sötétbarna 500g

Naturmind nádcukor lágy sötétbarna 500g
Naturmind nádcukor lágy sötétbarna 500g
  • Vonalkód: 5999559311468
  • Egységár: 2.78 Ft/ g
1 390Ft
Nettó ár: 1 094Ft
Ár hűségpontokban: 1390
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Naturmind nádcukor lágy sötétbarna 500g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Naturmind nádcukor lágy sötétbarna 500g

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.

A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata. 

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).

Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.

Összetevők: nádcukor

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1610 kJ / 378 kcal

Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 94,5 g
- amelyből cukor: 94,5 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,023 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Egyesült Királyság.