Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Nature cookta parajdi só étkezési 1000g

Nature cookta parajdi só étkezési 1000g
Nature cookta parajdi só étkezési 1000g
  • Vonalkód: 5999884818458
  • Egységár: 0.76 Ft/ g
760Ft
Nettó ár: 598Ft
Ár hűségpontokban: 760
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Nature cookta parajdi só étkezési 1000g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Nature cookta parajdi só étkezési 1000g

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.
Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

A PARAJDI SÓ A TÖRTÉNELEMBEN
Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták”, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is.
A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá.

A PARAJDI SÓ A KONYHÁBAN
Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is.
Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

NaCl tartalom: 97%
Tartalmaz: 100% parajdi só

Kiszerelés: 1000 gramm