A kedvezményes ajánlat lejár:
Natura csicseriborsó 500g
Dénes Natura

Natura csicseriborsó 500g

 

A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is. Érdekesség A csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján. Orosz Tünde reformszakács tippjei: Mint fentebb említettem mindenképpen érdemes egy egész éjszakára beáztatni, vagy reggel indulás előtt, hogy mikor hazaérünk feltehessük főni. Finom, tartalmas leves van belőle vegyes zöldségekkel, főzelék zellerrel, és szendvicskrém melyet többféleképpen készíthetünk, hogy rá ne unjunk. Zöldséges raguba és salátába is finom, és tápláló. Mindenképpen a legegészségesebb reformételek közé sorolom magas élelmirost tartalma és kiváló fehérje tartalma miatt is. Zöldségragu: a megmosott beáztatott csicseriborsót megfőzzük, majd hidegen sajtolt olajon curryvel párolt sárgarépához és sütőtökhöz keverjük. Barnarizshez adjuk a rizsköret dúsítására, vagy párolt hússzeletre rakjuk tálaláskor raguként. A fűszerezés lehet egyedi, ízlés szerinti. Főzelék: egy csészényi csicseriborsót áztatás után felteszünk főni egy cikk fokhagyma és egy kisebb fej vöröshagyma kiséretében. Egy gyenge zellert kockára vágva hidegen sajtolt olajon lepirítunk kockára vágva majd a csicseriborsóhoz adjuk ami félig van megfőve. Együtt készre főzzük, és 4-5 evőkanálnyi főzeléket kivéve botmixerrel pürésítve ezel sűrítjük be a főzelékünket. Ízlés szerint sózzuk, és fűszerezzük pl fehérborssal, tengeri algás fűszerkeverékkel. Leves: egy kis fej hagymát üvegesre párolunk hidegen sajtolt olajon, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk egy csésze beáztatott csicseriborsót, egy fej hagymát héjastól megmosva, 2-3 szelet szelet zellert, 2 szél petrezselyemgyökeret, 2 szál répát karikára vágva, és 2-3 szelet karalábét. Jó tartalmas zöldséges leves legyen, sűríteni nem szükséges, tészta fölösleges bele. Tehetünk még bele friss zöldpetrezselymet, vagy zellerszárat. Vegamix fűszerrel, tengeri sóval, borssal fűszerezzük. Itt még többet megtudhat: http://www.joegeszseget.hu/csicseriborso-250g#ixzz33roJTZWV

'5997848513814'
Natura csicseriborsó 500g
Rendelhető www.napibio.hu

Natura csicseriborsó 500g

Natura csicseriborsó 500g
 
Ár:Fogyasztói ár: 510Ft 485Ft (MOST -5%)
Cikkszám:  '5997848513814'
Státusz: 
Átlagosan 1-3 munkanap

Egységár:  1.02 Ft/g

Dénes Natura

0 vélemény  (0 vélemény)   |   Vélemények   |   Kedvencek közé

További Dénes Natura termékek

Natura csicseriborsó 500g

 

A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat. Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket. A csicseriborsó felhasználása A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk Így csökkenni fog a főzési ideje. A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is. Érdekesség A csicseriborsóról a hazai irodalom 1350-ben szól először cicer borsó néven. A régebbi korokban a csicseriborsónak köszönhetően sok ember megmenekült az éhezéstől. Három világrészen kb. 10 millió hektáron termesztik. Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon sajnos nincs túl nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb a háziasszonyok bevásárlólistáján. Orosz Tünde reformszakács tippjei: Mint fentebb említettem mindenképpen érdemes egy egész éjszakára beáztatni, vagy reggel indulás előtt, hogy mikor hazaérünk feltehessük főni. Finom, tartalmas leves van belőle vegyes zöldségekkel, főzelék zellerrel, és szendvicskrém melyet többféleképpen készíthetünk, hogy rá ne unjunk. Zöldséges raguba és salátába is finom, és tápláló. Mindenképpen a legegészségesebb reformételek közé sorolom magas élelmirost tartalma és kiváló fehérje tartalma miatt is. Zöldségragu: a megmosott beáztatott csicseriborsót megfőzzük, majd hidegen sajtolt olajon curryvel párolt sárgarépához és sütőtökhöz keverjük. Barnarizshez adjuk a rizsköret dúsítására, vagy párolt hússzeletre rakjuk tálaláskor raguként. A fűszerezés lehet egyedi, ízlés szerinti. Főzelék: egy csészényi csicseriborsót áztatás után felteszünk főni egy cikk fokhagyma és egy kisebb fej vöröshagyma kiséretében. Egy gyenge zellert kockára vágva hidegen sajtolt olajon lepirítunk kockára vágva majd a csicseriborsóhoz adjuk ami félig van megfőve. Együtt készre főzzük, és 4-5 evőkanálnyi főzeléket kivéve botmixerrel pürésítve ezel sűrítjük be a főzelékünket. Ízlés szerint sózzuk, és fűszerezzük pl fehérborssal, tengeri algás fűszerkeverékkel. Leves: egy kis fej hagymát üvegesre párolunk hidegen sajtolt olajon, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk egy csésze beáztatott csicseriborsót, egy fej hagymát héjastól megmosva, 2-3 szelet szelet zellert, 2 szél petrezselyemgyökeret, 2 szál répát karikára vágva, és 2-3 szelet karalábét. Jó tartalmas zöldséges leves legyen, sűríteni nem szükséges, tészta fölösleges bele. Tehetünk még bele friss zöldpetrezselymet, vagy zellerszárat. Vegamix fűszerrel, tengeri sóval, borssal fűszerezzük. Itt még többet megtudhat: http://www.joegeszseget.hu/csicseriborso-250g#ixzz33roJTZWV


Termék információ kéréséhez kattintson ide és küldje el levelét. Köszönjük!

Natura csicseriborsó 500g vásárlása:
Adja le Natura csicseriborsó 500g termékre rendelését, rendelése összekészítésre kerül és értesítést követően vehető át átvételi pontjainkon.
Natura csicseriborsó 500g ára: 510Ft helyett most 485Ft

Üdvözöljük webáruházunkban és köszönjük érdeklődését!

Webáruházunk megrendelése esetén szolgálja ki Önt, kérjük, minden esetben adja le rendelését webáruházunk felületén vagy telefonon.
(06-20-22-33-199 Nyitva tartási időben. Kollégáink folyamatosan veszik fel a rendelésket, ha nem ér el minket vonalban vannak, visszahívják Önt.)
Személyes átvétel esetén várja meg értesítésünk a rendelt termékek átvételével kapcsolatban, a készleten lévő termékek esetén is.
(Készleten lévő termékeinket az "Azonnal" kategóriában találja.)

Köszönjük.

Munkanapokon 14:00-ig leadott rendeléseket a készlet függvénye szerint (az irányadó készlet státuszokat a termék mellett találja) az alábbiak szerint tudjuk teljesíteni:

Személyes átvétel:
Bacsó Béla u. 29. (Rákóczi tér) - A készleten lévő termékek pár órán belül, egyéb termékek a rendelést követő munkanapon várhatóan 11 óra után, értesítést követően.
Nyitva tartás: H-K-SZe 10:30 – 18:30 CS-P 10:30 – 18:30 Szo 10:00 – 13:00

Szt. István krt. 23. (Nyugati tér) - A készleten lévő termékek várhatóan 16 óra után, egyéb termékek a rendelést követő munkanapon várhatóan 16 óra után, értesítést követően.
Nyitva tartás: H-P 10:30 – 18:30 Szo 10:30 – 13:30

Futárszolgálat és Pick Pack Pont:
A rendelést követő 2. munkanapon

A munkanapokon 14:00 után leadott rendelések esetén egy munkanappal hosszabbodik a teljesítési idő.
Amennyiben a megrendelt termék a megrendelést követő napokon még nem áll rendelkezésünkre, úgy arról a megrendelést követő 4. munkanapon tájékoztatjuk, addig több beszerzési forrásból is igyekszünk teljesíteni rendelését.

Folyamatban lévő rendeléséről fiókjában is tájékozódhat, érdeklődését az info@napibio.hu e-mail címre, az oldal alján található "Segíthetünk?" ablakba írva vagy telefonon várjuk.


Vélemények

Az Ön neve:
Az Ön véleménye:
Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:

Captcha

Címkék:   LWPRD
Karácsonyi ajándék ötletek
Karácsonyi készülődés

Önnek ajánljuk