A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durum-búzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.
Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!
Összetevők: durumbúza.
Allergének a termékben: glutén.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia1463 kJ (350 kcal)
Zsír1,5 g
-amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát69,8 g
-amelyből cukrok2 g
Fehérje12,5 g
Rost3,5 g
Só0,02 g
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.
A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.
Adventi naptárak, ma még átvehető, megrendelés szükséges!