Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Natur Tanya Stress Control-R 30db

Natur Tanya Stress Control-R 30db
Natur Tanya Stress Control-R 30db
  • Vonalkód: 5999565082000
  • Egységár: 99.00 Ft/ db
2 970Ft
Nettó ár: 2 339Ft
Ár hűségpontokban: 2980
Ez a termék akár MA átvehető vagy Holnapra Önnél!
Ez a termék ma nyitvatartási időben átvehető vagy akár holnapra tudjuk küldeni. (Nem garantált, de a munkanapokon 15 óráig beérkező rendelések általában aznap feldolgozásra kerülnek.)
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Natur Tanya Stress Control-R 30db termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Natur Tanya Stress Control-R 30db

Relax - a stressz kontroll alatt! 

5 féle szinergikus adaptogén gyógynövény, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig. Természetesen növelik a stressztűrő képességet és előzik meg a stressztünetek krónikussá válást. Csökkentik a kísérő tüneteket, mint az energiahiány, agyi köd és hangulatingadozás. 

12 ok amikor adaptogén gyógynövényekkel érdemes dúsítani étrendünket 

csökkenő szellemi és fizikai munkakapacitás

pszichoszomatikus megbetegedések 

általános gyengeség, kimerültség, fáradtság

éjszakai álmatlanság, napközbeni aluszékonyság

hangulatingadozások, depresszió  

szorongás, pánik, félelemérzet

figyelemzavar, feledékenység, agyi köd

mellékvesék kimerülése

autoimmun betegségek

szív és érrendszeri panaszok 

női, férfi szexuális zavarok

étkezési zavarok, fokozott alkoholfogyasztás, dohányzás

Adaptogén növények és a stressz hatásmechanizmus

A stressznek 3 fázisa van: harcolj vagy menekülj VÉSZVÁLASZ, (megugrik a mellékvese-hormonok, az adrenalin és a kortizol szintje a homeosztázis fenntartása érdekében) az ELLENÁLLÁS FÁZIS (a védekezés és az alkalmazkodás tartós és optimális) és a KIMERÜLÉS ÁLLAPOT (a kimerített tartalékok felülmúlják a szervezet azon képességét, hogy ellenálljon nekik). 

Az adaptogének fokozzák stressz alatt az ellenállás fázisát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez, és meghosszabbítja az ellenállás fázisát. 

Az adaptogének elnyújtják stressz alatt az ellenállás fázisát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez. Az adaptogének élettani tulajdonságai jól dokumentáltak állatok és emberek esetén is.

Mi az a stressz? 

A stressz a szervezet fiziológiai reakciója, válasza a környezeti fenyegetésekre vagy nyomásra (stresszorok). 

Érkezhet külső forrásból, mint pl. munkahelyi nyomással, pénzzel, társas kapcsolatokkal és egészséggel kapcsolatos aggodalmakkal, de még rossz étrenddel is. Jelentkezhet belső forrásból, mint pl. önszeretet hiánya, maximalizmus vagy túlzó félelmek.

A stressz népbetegség, korai öregedésünknek és betegségeink egyik, vagy kizárólagos kiváltó oka és nem csak előidézi, de bizonyítottan provokálja is meglévő tüneteinket, betegségeinket. A stressztűrő képesség javítása szó szerint meghosszabbítja az életet! 

Mi az a krónikus stressz? 

Kezdetben a szervezet alkalmazkodhat ahhoz, hogy stressz alatt teljesítsen, de hamar diszfunkcionálissá válik abban az esetben, ha a stressz tartósan fennáll és túl nagy intenzitású.

A krónikussá vált stressz hosszú távú változásokat idéz elő az agy szerkezetében és működésében, megváltoztatja az ideghálózatokat, testi és lelki tünetek széles skáláját okozva. 

A krónikus stressz a WHO szerint 

A WHO szerint a stressz a 21. század egészségügyi járványa, számos következménnyel, pl: fáradtság, fejfájás, izomfeszülések, fogcsikorgatás, szédülés, túlevés, csökkent nemi vágy vagy álmatlanság… 

A krónikus, tartóan fennálló stressz hasi elhízást, izom- és csonttömeg vesztést, kiégést okoz olyan állapotokkal, mint a szorongás, depresszió, autoimmun panaszok, gyenge immunitás, szív, gyomor-bélrendszeri, mozgásszervi betegségek vagy cukorbetegség. 

Mit jelent az, ahogy adaptogén? 

Az adaptogén kifejezést olyan gyógynövények leírására használják, melyek képesek a stressz által veszélyeztetett testi funkciók normalizálására és a szervrendszerek erősítésére. Módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást. 

Az adaptogének harmonizálják belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. Mindeközben az optimálisan működő szervek működését nem módosítják.

300 gyógynövényből mindössze 1 adaptogén. Az adaptogének segítik a szervezet alkalmazkodását a stresszorokkal szemben, nem altatók és nem nyugtatók, nem ”szedálnak le” és nem okoznak hozzászokást sem 

Az adaptív és mozgósító erő 

Az adaptogének adaptív és mozgósító erővel bírnak, erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra. 

Csökkentik az extrém indulatokat és érzelmeket (düh, szomorúság, depresszió), a figyelemzavarokat és a kísérő tüneteket, mint a hátfájás vagy fejfájás. Javítják a mindennapi életminőséget és hozzájárulnak általános egészségünk fenntartásához. 

Egy adaptogén intelligens, csak akkor hat, amikor szükség van rá. Egy adaptogén vérnyomás csökkentő, ha magas a vérnyomás és vérnyomásemelő ott, ahol alacsony, de nem lép működésbe azoknál, akiknél a vérnyomás normális. 

Az adaptogén növényi kivonatok 5 definíciója 

1. Segítenek szervezetünknek a szélsőséges terhelésekhez alkalmazkodni; fokozzák a figyelmet és az állóképességet fáradtság esetén, és csökkentik/mérséklik a stressz indukálta károsodásokat, az idegrendszerrel - és immunrendszerrel kapcsolatos rendellenességeket

2. Kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre, szerveinkre és szervrendszereinkre, ha a túlműködnek visszahúzzák, ha alul működnek serkentik azokat

3. Úgy és akkor hatnak, ahogyan és amikor az adott pillanatban szükségünk van rájuk, ez a stresszre való fontos és jelentős általános adaptív hatás, ami magában foglalja a teljes szervezetet, illetve annak fő szerveit és működéseit

4. Az adaptogének hatásai a központi idegrendszerben, a vegetatív idegrendszerben, az endokrin- és immunrendszerben való stimuláló és stresszvédő hatásokkal összefüggő csoportokba foglalhatók, melyek definíció szerint a neuroendokrin-immun komplex - stresszrendszer részeit foglalják magukban

5. Fontos, hogy egy növény csak akkor lehet adaptogén, ha hosszútávú alkalmazása során is biztonságos a fogyasztása, és nincs mellékhatása 

FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

VEGÁN, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES

NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJBAN

OGYÉI ny.sz: 27210/2021

Rózsagyökér, Baktövis gyökér (kínai csüdfű), Panax ginseng, Maca gyökér és Ashwagandha adaptogén gyógynövényekkel, B5-, B6 vitaminnal és duomagnézium mátrixal (magnézium-citrátból és magnézium-oxidból) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást.