Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Fűszerész kurkuma őrölt 20g

Fűszerész kurkuma őrölt 20g
Fűszerész kurkuma őrölt 20g
  • Vonalkód: 5999560721867
  • Egységár: 14.00 Ft/ g
280Ft
Nettó ár: 220Ft
Ár hűségpontokban: 280
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Fűszerész kurkuma őrölt 20g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Fűszerész kurkuma őrölt 20g

Több mint 2000 éves kultúrnövény, délkelet- és Dél-Ázsiából származik. Fűszeres ízű, illata hasonlít a gyömbérére, aromája viszont erősebb annál. Gyökere robusztus, hasonlít a gyömbérhez, mellyel rokonságban is van. Méregmentes sárga festékanyaga miatt "indiai sáfránynak" is nevezik. Marco Pólót igen izgatta a Dél-Kínában felfedezett növény: "Van itt egy zöldség, amelyben megvannak a valódi sáfrány tulajdonságai, az illata és a színe is, mégsem igazi sáfrány." Az Indiai védikus kultúrában a kurkuma nemcsak a legfontosabb fűszer, hanem szent növényként is tisztelik. A buddhista szerzetesek csuháját még manapsági is kurkumával festik. Festékként való felhasználásáról már Kr. e. 600-ból származó asszír recept ír. Ma is festenek vele gyapjút és selymet. Az indiai konyha jellegzetes fűszere, a currypor legfontosabb összetevője. Currykben, chutney-kban, savanyúságokban szerepel, kivált a mustáros-ecetes savanyúságokban, valamint rizs- és zöldségételekben. Az élelmiszeriparban ehető festékként használják fel sajtok, likőrök, vaj színezéséhez.

Összetevők: kurkuma.
 
Származási hely: India.
 
Ajánljuk Indiai jellegű ételekhez, ragukhoz. Levesekbe, mártásokba. Manapság természetes gyógyhatásai jelentősen előtérbe kerültek.