Menu
Your Cart

Natura hajdina natur,Hántolt 500g

Natura hajdina natur,Hántolt 500g
Natura hajdina natur,Hántolt 500g
  • Vonalkód: 5997848514330
  • Egységár: 2.16 Ft/ g
  • Korábbi ár: 1060 Ft
Ár: 1 026Ft
Eredeti ár: 1 080Ft
Nettó ár: 808Ft
Ár hűségpontokban: 1080

Natura hajdina natur,Hántolt 500g termék vásárlása, rendelése

Natura hajdina natur,Hántolt 500g

A hajdina (pohánka) régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. Bár ez nem pótolhat gyógyszereket, de jótékonyan hat(hat) az életmódváltozás szándékának napi gyakorlatában. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz. 

Felhasználási javaslat: Köretnek kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, csíráztatva 8 óra áztatás és 3 - 4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható. 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Néhány termék ebből a márkából

..
874Ft 920Ft
Nettó ár:688Ft
..
959Ft 1 010Ft
Nettó ár:813Ft
..
484Ft 510Ft
Nettó ár:411Ft

Szállító partnereink:

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.