Nézze meg kínálatunkban a Kókuszolaj / Kókuszzsír termékeket!
Kókuszolaj / Kókuszzsír
A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír a kókuszpálma termésének szárított beléből készített növényi olaj. A kókuszolaj szobahőmérsékleten zsírszerű 24°C-on megolvad. Három fajtája ismeretes az olaj készítésének módja szerint:
Hidegen sajtolt kókuszolaj
A hidegen sajtolt kókuszolaj folyékony átlátszó tiszta folyadék. Amennyiben az olajat nem hőkezelik, akkor hidegen sajtolt kókuszolaj, így a kókusz minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban kellemes kókuszaromájú lesz és a szerkezete sem módosul
Szűz kókuszolaj vagy Virgin Coconut (VCO)
A szűz kókuszolaj mechanikus úton előállított olaj, mely nem esett át az RBD (Refinig, Bleaching, Deodorizing vagyis finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) folyamatán és nem is hidrogénezték.
Finomított kókuszolaj
Az olaj színe sárgás, íze és szaga semleges, 24°C alatt dermed. A finomított kókuszolaj RBD eljáráson megy keresztül, így tiszta, színtelen és szagtalan olajat kapunk, amely kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez. A finomítás során az olaj elveszíti a benne található értékes vitaminokat és aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk.