A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A vöröslencse felhasználása :A hántolás miatt könnyen emészthető és gyorsan megfő. Ideális krémlevesnek, főzeléknek, pástétomnak.
Allergének a termékben: nincs.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia1432 kJ (342 kcal)
Zsír1,4 g
-amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát55 g
-amelyből cukrok4,6 g
Fehérje26,6 g
Rost1,5 g
Só0,005 g
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: válogatás és átmosás után 15 perces főzéssel. Előáztatást nem igényel.
A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.