A paradicsomban rengeteg a vitamin, és nagyon sokan odavannak érte, s a belőle készült termékekért. A paradicsompüré például rengeteg módon felhasználható, ha éppen valami finomságra vágyunk. Az olaszos konyha szerelmeseinek kész gyűjteménye van otthon, de néhány magyaros étel elkészítése során is kötelező alapanyagnak minősül. Való igaz, hogy bármikor, bármilyen alkalom esetén elővehetjük.

A következő pár sorban most megtudhatjuk, hogy miért is olyan egészséges a paradicsompüré, és hogy milyen finomságokat készíthetünk a segítségével. Te kíváncsi vagy? Én már nagyon!

Paradicsom - az igazi vitaminbomba

A paradicsom gyógyhatása sosem volt vitatott, mivel sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Rendkívül magas a C-, A-, B1-, B2- és az E-vitamin tartalma, ugyanakkor karotinban is gazdag. Megtalálható még benne a foszfor, a kálium és a szilícium is. Káliumtartalmának köszönhetően megtisztítja a vért, s a többi hasznos ásványi anyag eltávolítja a méreganyagokat a vérből. Magas a víztartalma is, ezzel gátolja a vér besűrűsödését. 

De miért érdemes még fogyasztani a paradicsomot? Megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, serkenti a mellékvese és az immunrendszer működését. Jótékonyan hat a májbetegségekre, illetve mérsékelhetőek segítségével a szervezet gyulladásos állapotai.

Egy szónak is száz a vége, minden paradicsomos terméket érdemes rendszeresen fogyasztani. A tudatos élet felépítésében segíthet neked egészségközpontú weboldalunk kínálata is! Most pedig derítsük ki, mennyi lehetőség rejlik egy üveg paradicsompürében!

Milyen a minőségi paradicsompüré?

Ha paradicsompürét szeretnél beszerezni, akkor bizony érdemes kizárólag a prémium termékek között keresgélni, mert ahogy mondani szokták, “ez legalább látott paradicsomot”. Ízletes szószaink között csak ilyen darabokkal találkozhatsz.

Egy minőségi termék általában 100% paradicsompüré, vagyis nincs felvizezve. Tehát csak napérlelte, ízletes paradicsom található benne, semmi más. Az ennél is különlegesebb paradicsompürék ökológiai termesztésből származnak.

Beszerezhetsz különféle kiszerelésben is, kapható például 270, 300, 390, 500 és 690 grammos terméket is. Az, hogy melyiket veszed meg, függ az elkészíteni kívánt ételtől, illetve attól is, hogy mennyire szeretnél betárazni paradicsompüréből. 

Milyen ételeket készíthetünk paradicsompürével? 

Azért is jó, ha mindig van otthon 4-5 üveg, netalán több paradicsompüré, mert nagyon sokféle finomságot készíthetünk belőle. Például toszkán bablevest, paradicsomlevest, paradicsomos húsgombócot, csirkeragut, sertéstokányt, orosz céklalevest, chilis babot, pásztorpitét és paradicsomos krumplifőzeléket is. Ezenkívül az olyan olasz ételek elengedhetetlen kelléke is, mint amilyan a bolognai spagetti, a pizza vagy a lasagne. Ha ez nem lenne elég, akkor te magad is kitalálhatsz új menüket!

Látod? A paradicsompüréből készülő finomságok fogyasztását követően mind a 10 ujjadat megnyalod majd! Webáruházunk a legnagyobb márkanevek legjobb püréit hozta el neked. Nincs jobb egy Alce nero bio paradicsompürénél vagy egy Aranyfácán terméknél! 

Válogass kedvedre, kísérletezz az ízekkel, és legyél mindig elégedett az ínycsiklandozó ételekkel, amelyek a konyhádban születnek! Ne feledd, ehhez azonban minőségi alapanyagok dukálnak!