Menu
Your Cart

Biorganik bio csicseriborsó 500g

Biorganik bio csicseriborsó 500g
BIO -10% M10 kuponnal!
Biorganik bio csicseriborsó 500g
Most 10000 termék további 10% kupon kedvezménnyel rendelhető!
Kupon : M10 - A kupon kódot a megrendelés véglegesítése előtt kell beírni. Csak a megjelölt termékekre érvényes!
(Az akcióban KIZÁRÓLAG a megjelölt termékek vesznek részt a beszállítói készlet erejéig, háztartási mennyiségben. A kupon érvényessége maxiumum Október 15. éjfél.)
  • Vonalkód: 5999559310249
  • Egységár: 3.06 Ft/ g
1 530Ft
Nettó ár: 1 205Ft
Ár hűségpontokban: 1530
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Biorganik bio csicseriborsó 500g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Biorganik bio csicseriborsó 500g

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.

Jelentőség, hatások:

A csicseriborsónak a többi hüvelyeshez hasonlóan magas a fehérjetartalma (20% körül) és rosttartalma is igen jelentős, ami hozzájárul az egészséges bélműködéshez, segít teltségérzetet kialakítani. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, kalciumot, magnéziumot, vasat és szelént.

A csicseriborsót nem javasolt nyersen fogyasztani, mivel tartalmaz úgynevezett antinutritív anyagokat, amelyek gátolják más, hasznos anyagok felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége áztatással, főzéssel/sütéssel csökkenthető. Ez a puffadást okozó faktorokra is érvényes.

Felhasználás:

A csicseriborsót érdemes 8-10 órára beáztatni főzés előtt. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között. Minél tovább áztatjuk, a főzési idő annál jobban lecsökken (24 óra áztatás után kb. 30 perc alatt készre főzhető). Átlagos főzési ideje 1-2 óra.

A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább.

Csíráztatásra is alkalmas.

Összetevők: csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1297 kJ / 310 kcal
Zsír: 5,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 44,3 g
- amelyből cukor: 2,3 g
Fehérje: 18,5 g
Só: 0,0925 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Törökország.