Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Nett food tallér kukoricából 100g

Nett food tallér kukoricából 100g
Gluténmentes
Nett food tallér kukoricából 100g
  • Vonalkód: 5999887168031
  • Egységár: 5.10 Ft/ g
510Ft
Nettó ár: 432Ft
Ár hűségpontokban: 510
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Nett food tallér kukoricából 100g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Nett food tallér kukoricából 100g

Termékleírás:

Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele.

Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak. 

Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik.
A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle. 

Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. 
A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna. 

100 g termékben: 

Energiatartalom: 385 kcal/ 1627 kJ 
Fehérje: 8,7 g 
Szénhidrát: 76,5 g 
Zsír: 3,9 g 
Rost: 4,3g 
Só: 0,98g 

Összetevők:

Teljes kiőrlésű kukoricaliszt (99,5%)
Tengeri só (0,5%)