Menu
Your Cart

Natur Tanya Pszichobiotikum kapszula 30db

Natur Tanya Pszichobiotikum kapszula 30db
Utolsó darabok
Natur Tanya Pszichobiotikum kapszula 30db
Az akció a készlet erejéig érvényes.
  • Vonalkód: 5999565081973
  • Egységár: 241.33 Ft/ db
Ár: 6 878Ft
Eredeti ár: 7 240Ft
Nettó ár: 5 416Ft

Natur Tanya Pszichobiotikum kapszula 30db termék vásárlása, rendelése

Natur Tanya Pszichobiotikum kapszula 30db

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez1. Az 5 humán klinikai tanulmánnyal, 9 preklinikai tanulmánnyal és a 10+ hatásmechanizmus feltárással alátámasztott Cerebiome néven szabadalmazott baktériumtörzsek B6-vitaminnal egészülnek ki, melyeket késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába csomagoltunk.

NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK

JÓL DOKUMENTÁLT, ÉVEK ÓTA A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉLŐFLÓRA FAJOKKAL

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) 

Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)

BIZONYÍTOTTAN HATÉKONY SZINERGIA (Ait Belgnaoui 2014)

AZ ÉLŐ BAKTÉRIUMOK BIZONYÍTOTTAN ELJUTNAK A BELEKBE

1B6-VITAMINNAL DÚSÍTVA 

KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETMÓD ESETÉN

AZ EGÉSZSÉGES PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ (LELKIÁLLAPOT) FENNTARTÁSÁHOZ

AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ

KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

KÉSLELTETT HATÓANYAG LEADÁSÚ NÖVÉNYI KAPSZULA (DRCAPS®)

SAVÁLLÓ (GYOMOR ÉS EPE) BAKTÉRIUMTÖRZSEK

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM 


MI AZ A PSZICHOBIOTIKUM?

Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját.

Pszichobiotikumok: a pszichotrópok új osztálya 2013 

A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok*, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a mentális egészségre. Ezt a bélmikrobiomban élő mikroorganizmusok, más néven a mikrobióta egyensúlyának támogatásával és a bél-agy tengely szabályozásán keresztül teszik.

A PSZICHOBIOTIKUMOK A PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK* EGY SPECIÁLIS CSOPORTJA.

A hagyományos probiotikumokhoz és prebiotikumokhoz képest a pszichobiotikumok olyan anyagokat termelnek vagy serkentenek (neurotranszmitterek, mint dopamin vagy szerotonin, prekurzolokat mint triptofán, rövid szénláncú zsírsavakat (SCFA, mint a vajsav), emésztőrendszeri hormonok, gyulladásgátló citokinek, neurotrofinok (az idegsejtek egészséges működéséhez szükséges fehérjék), melyek kifejezetten a kétirányú agy-bél kommunikációt javítják, és ennek következtében jó irányba befolyásolják a gazdaszervezet agyműködését, viselkedését, az emésztőrendszer egészségét és a mikrobióta egyensúlyát.

A pszichobiotikumok reményteljes irányt nyújtanak a mindennapi jó közérzet eléréséhez, és teljesen új, terápiás perspektívát nyithatnak meg előttünk a mentális betegségek megelőzésében.

*Vajsav termelő prebiotikumok, mellyel kiegészíthető a kúra:

Natur Tanya VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ - Folyékony prebiotikus rostkomplex, 3 féle prebiotikummal, citromfűvel

Natur Tanya Gyomor- és bélbarát rost – Szabadalommal védett fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból

Mi az a pszichobiotikum?

MIT CSINÁLNAK A PSZICHOBIOTIKUMOK?

A pszichobiotikumok jó irányba befolyásolják a mentális egészséget, segítik a stresszkezelést, javítják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést.

Potenciálisan terápiás stratégiát jelenthetnek pszichés panaszok, szorongás, enyhe depresszió esetén. Befolyásolni képesek azon agyi régiók aktivitását, amelyek szabályozzák az érzelmek és az érzések központi feldolgozását.

Továbbá enyhítik a stresszhez szorosan kapcsolódó emésztőrendszeri tüneteket, mint émelygés, hányinger, puffadás, feszülés, bélgyulladások, IBS vagy gyomorpanaszok.

HIVATALOSAN MI NEVEZHETŐ PSZICHOBIOTIKUMNAK?

Pszichobiotikumnak nevezni olyan speciális probiotikumokat lehet, melyeknek hatása legalább 1 humán-klinikai kutatással igazolt.

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM klinikailag alátámasztott, kétféle specifikus probiotikus törzzsel készül, melyek egymással szinergiában működnek. A Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek hatását, 5 humán-klinikai vizsgálat is igazolja.

MILYEN PSZICHOBIOTIKUMOT VÁLASSZUNK?

Ahhoz, hogy egy probiotikumot pszichobiotikumnak lehessen nevezni, hosszú az út.

Először feltérképezik a probiotikum teljes DNS állományát

Majd nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezik és egyedi azonosítószámmal látják el

Az azonosított törzzsel elindulnak a hatásmechanizmust igazoló preklinikai kutatások

Ha ezek eredményesek, jönnek a humán-klinikai kísérletek

Fontos, hogy az eredmények kifejezetten nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett és egyedi azonosító számmal ellátott törzshöz lesznek köthetők, melyekkel a kutatásokat végezték. A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM két ilyen probiotikus törzset tartalmaz:

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) és

Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)

Összességében pszichobiotikum választás előtt meg kell győződni a termék címkéjén keresztül, hogy a felhasznált törzseket nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezték-e, rendelkeznek-e azonosítószámmal és ehhez kapcsolhatóan, legalább 1 humán-klinikai tanulmánnyal. Számos termék olyan probiotikumot címkéz pszichobiotikumnak, melyek nem rendelkeznek a fenti paraméterekkel, így azonban nem csak, hogy csak a hatás, de még az sem garantálható, hogy az élőflóra egyáltalán eljut a bélrendszerig.

Például a probiotikumok rendkívül érzékenyek az emésztőrendszerben uralkodó szélsőséges pH-ra. A kutatásokban szereplő Rosell®-52 és Rosell®-175 törzsek azonban igazoltan ellenállnak a gyomor- és epesavaknak és alkalmazásuk után garantáltan elérik a célszervet, ahol képesek kifejteni élettani hatásaikat, melyeket nem 1, hanem 5 humán-klinikai tanulmány is igazol.

Milyen pszichobiotikumot válasszunk?

MIÉRT VÁLASSZUK A NATUR TANYA PSZICHOBIOTIKUM TERMÉKET?

2007 - A probiotikus étrend-kiegészítő csökkenti a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tüneteket önkénteseknél: kettős vak, placebo-kontrollos, randomizált vizsgálat (1)

A stressz különféle rendellenességeket idéz elő emésztőrendszeri, fizikai és pszichológiai tünetekkel. Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok hatását vizsgálta a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tünetekre.

75 egészséges önkéntest (18-60 évesek), akiknél legalább 2 stressztünet jelentkezett, besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 3 hétig. A tanulmány a stressz által kiváltott emésztőrendszeri tünetek jelentős csökkenését mutatta ki 62 kritérium alapján.

2010 - Probiotikus készítmény (Lactobacillus helveticus R0052 és Bifidobacterium longum R0175) pszichotróp-szerű tulajdonságainak értékelése patkányokon és embereken (2)

Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, az alkalmi stresszre egészséges emberekben.

55 egészséges önkéntest (30-60 évesek), besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 4 hétig. A tanulmány a pszichológiai stressz szignifikáns csökkenését mutatta HSCL-90 tesztekkel (validált kérdőív) a probiotikumokat kapó csoportban. Ezek az eredmények összefüggést mutattak a kortizol, a stressz biomarkere jelentős csökkenésével, és a szorongás/depressziós pontszám szignifikáns javulásával.

2017 A Lactobacillus helveticus és a Bifidobacterium longum kettős-vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálata a depresszió tüneteire (3)  

Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, depressziós tüneteket rendelkező önkéntes résztvevőkön.

A tanulmány kimutatta, hogy a probiotikumokat kapó csoportban szignifikánsan csökkent a szájszárazság és az alvászavar (p

2019 A probiotikum és a prebiotikum vs placebo hatása a pszichológiai kimenetelekre súlyos depressziós rendellenességben szenvedő betegeknél: randomizált klinikai vizsgálat (4)

Ebben a tanulmányban, 110 enyhe vagy közepesen súlyos, antidepresszáns kezelésben részesülő depressziós beteget 3 csoportra osztottak, az egyik palcebót, a másik prebiotikumot, a harmadik csoport Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott.  

A probiotikumokat a hagyományos antidepresszáns kezelés kiegészítéseként használták, és a Beck Depression Inventory (BDI) pontszáma jelentősen csökkent, átlagosan 18-ról 9-re. Ezek az eredmények klinikailag szignifikánsak, és azt mutatják, hogy a betegek a pszichobiotikum kezelést követően a validált értékelési skála szerint a „minimális depresszió” kategóriába kerültek. Ezenkívül a pszichobiotikum csoport a vér kinurenin/triptofán arányának csökkenését mutatta, ami arra utal, hogy a triptofán a szerotonin szintézise felé terelődött, és eltávolodott a gyulladásos úttól (p

2021 A probiotikumok hatékonysága, biztonságossága és tolerálhatósága a depresszióban: Klinikai eredmények egy nyílt kísérleti vizsgálatból (5) 

Ebben a tanulmányban, valamennyi önkéntes, depressziós tünetekkel küzdő, de gyógyszeres kezelésben még nem részesülő résztvevő Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott, 8 héten át. 

A tanulmány megállapította, hogy a pszichobiotikus probiotikumok pozitív hatással voltak a hangulatra, a szorongásra, az anhedoniára (az öröm érzésének hiányára), az alvásminőségre és az észlelt stresszre, mindez pedig a pszichobiotikummal történő 8 hetes kiegészítés után, akár további nyolc hétig is fennállt.

2023 - A Lactobacillus helveticus R0052 és a Bifidobacterium longum R0175, mint ígéretes pszichobiotikumok potenciáljának feltárása a SHIME segítségével (6)  

A SHIME az emberi bélmikrobiális ökoszisztéma szimulátora. Az emberi gyomor-bél traktust modellezi (gyomrot, vékonybelet, vastagbelet), amely szoftverhez kapcsolódik.

A SHIME-ben talált eredmények azt mutatták, hogy az L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 kombinációja képes modulálni a bél mikrobiótát, növelni a gamma-aminovajsav (GABA) és a rövid szénláncú zsírsavak mennyiségét, csökkentve a gyulladást elősegítő citokinek mennyiségét és növelve a gyulladásgátló hatást. A L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 ígéretes pszichobiotikumnak bizonyult a szorongásos tünetek enyhítéséhez.

Miért válasszuk a Natur Tanya pszichobiotikum terméket?

NATUR TANYA PSZICHOBIOTIKUM ÉS ANNAK AKTÍV HATÓANYAGAI

A Natur Tanya PSZICHOBIOTIKUM, a nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket a megfelelő mennyiségben (adagonként 3 milliárd CFU) tartalmazza, B6-vitaminnal dúsítva (adagonként 1,4 mg).  1A B6-vitamin hozzájárul az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Különösen ajánlott stresszes életmód esetén.

A Lactobacillus helveticus Rosell-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470) már évek óta a tudományos kutatások tárgyát képezik, a vizsgált 3 milliárd CFU mennyiségben, amely megfelel az általunk is ajánlott hatóanyagmennyiségnek.  

A két jótékony baktérium jól dokumentált, biztonságos, valamint az emberi bélflórában is megtalálható diverz ökoszisztéma gyakori fajai közé tartoznak, alkalmazásuk a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgál. A formulánkban használt törzsek, egyike sem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM ÉS KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A probiotikumok aktivitása és hatékonysága azon múlik, hogy életben maradnak-e a belekben, ahol ki kell váltaniuk a hatást. A gyártástechnológia garancia arra, hogy a probiotikumok védelmet kapnak olyan stresszorokkal szemben, mint a nedvesség, hőmérséklet, nyomás, tárolási körülmények és az emésztés folyamata (savak és epe). A Cerebiom® néven védjegyzett 2 specifikus törzs, több lépcsős technológiákkal készül, melyek megvédik a probiotikumokat ezektől a stresszoroktól és megnöveli a probiotikumok túlélési arányát.

PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM

A PROBIOTIKUMOK VÉDELMÉNEK ELSŐ SZINTJE

A törzsek kiválasztása

A kiválasztott törzseknek ellen kell állniuk a gyomor savasságának és az epe sóival szemben, hiszen a gyomor körülményei nem kedveznek a probiotikumoknak: a gyomor pH-ja 2-3 egységet is eshet az étkezések között.

A készítményben megtalálható mikroorganizmusok nem rendelkeznek antibiotikum-rezisztens gén átadására vonatkozó tulajdonsággal (amelyek a patogén baktériumokra is átkerülhetnének).

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Néhány termék ebből a márkából

Szállító partnereink:

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.