A termék szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült.
Átlagos tápérték100 g száraz-tésztában100 g kifőtt tésztában*
energia:1510 kJ /357 kcal 581 kJ /137 kcal
zsír:3,4 g 1,3 g
– amelyből telített zsírsavak:0,6 g 0,2 g
szénhidrát:65,3 g 25,0 g
– amelyből cukrok:5,3 g 2,0 g
rost:6,2 g 2,4 g
fehérje:13,2 g 5,1 g
só:0,05 g 0,02 g
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
*Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.