Menu
Your Cart

Van már fiókja? Lépjen be és nézze meg Saját kedvezményét!

Nature cookta holland kakaópor 20-22 % 200 g

Nature cookta holland kakaópor 20-22 % 200 g
Nature cookta holland kakaópor 20-22 % 200 g
  • Vonalkód: 5999884818564
  • Egységár: 5.60 Ft/ g
1 120Ft
Nettó ár: 882Ft
Ár hűségpontokban: 1120
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.

Nature cookta holland kakaópor 20-22 % 200 g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Nature cookta holland kakaópor 20-22 % 200 g

Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.

A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.

A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.

Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.

A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.

A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.

Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.

A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. 

Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.

A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.

A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.

Összetevők: 100% kakaópor

Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor):
Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Származási hely: Malajzia.

Száraz és hűvős helyen tárolandó.