Menu
Your Cart

Katáng cikória kávé zacskós 150g

Katáng cikória kávé zacskós 150g
Katáng cikória kávé zacskós 150g
Ez a termék jelenleg nincs beszállítóinknál készleten, most nem tud belőle rendelni. Kérjük, nézzen vissza később webáruházunkba. Köszönjük.
  • Vonalkód: 5997642504018
  • Egységár: 5.33 Ft/ g
800Ft
Nettó ár: 630Ft
Ár hűségpontokban: 800
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Katáng cikória kávé zacskós 150g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Katáng cikória kávé zacskós 150g

1 l hideg vízbe 3-4 kanál malátakávé, 3-4 perc forralás után 5 percre állni hagyjuk, majd leszűrjük. Koffeinmentes!

A cikória kávé őrölt és pörkölt cikóriaaszalványból készül. A cikória jótékony hatását már igen régen felismerték. Gazdag magnéziumban, A-vitaminban, folsavban és ballasztanyagokban. Ezen kívül még tartalmaz szénhidrátot, zsírt és fehérjét, valamint kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, B1-, B2- és C-vitamint, niacint.

Helye van az egészséges táplálkozásban, mivel inulin tartalmú, ezáltal emésztést serkentő, májvédő hatású. Emellett finom, íze a feketekávéhoz hasonló. Ezért aki nem szeretne koffein tartalmú fogyasztani, azoknak ez a kávé jó alternatíva. Mivel koffein-mentes, gyerekek is fogyaszthatják.

A cikória az őszirózsafélék családjába tartozó mezei katáng nemesített változata. Egyes fajtáit levelükért termesztik. A gyökércikória fajtacsoport fajtáinak gyökeréből kávépótlót készítenek pörköléssel.

Már a görögök és a rómaiak is ismerték a vad és a termesztett cikóriát. Horatius még be is számolt jótékony hatásáról és finomságáról az "Ódás Könvv"-ében. Így írja; "Ahhoz, hogy jól megvacsorázzak, olíva, cikória és könnyű mályva kell nekem". Főleg Európában terjedt el, azon belül Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban és Hollandiában, és Magyarországon is egyre népszerűbb a fogyasztása.