- Vonalkód: M-1384-1
- Egységár: 12.96 Ft/ g
- Korábbi ár: 11330 Ft
Mayam sci szilárd tenzid 1000g termék vásárlása, rendelése
Mayam sci szilárd tenzid 1000g
A szilárd samponok készítéséhez kimondottan alkalmas szilárd tenzid. A folyékony tenzideknél nagyobb alkotószabadságot biztosít, befogadja az adagolt növényi olajat, vajat és egyéb, a haj ápolását és tisztítását segítő specifikus hatóanyagokat.
A szilárd sampon egy újító termék, tömény, könnyen elkészíthető. Könnyű a hajra felvinni, jól eloszlik a hajszálakon, jól mos és habzik.
A SCS tenzid alkalmas jó állagú, kitűnő mosóerrővel rendelkező és jó habzású folyékony samponok és tusgélek készítésére is.
A bio és natúr tisztálkodási készítmények számára engedélyezett összetevő.
TíPUSA: anionos felületaktív anyag, a kókuszolaj zsírsavaiból szulfatált származék, jó mosó- és habzóerővel
MEGJELENÉSI FORMA: jellegzetes szagú fehér granulátum, kis tasakba csomagolva.
Összetevők (INCI): sodium coco-sulfate.
ADAGOLÁS és ÚTMUTATÁSOK:
ajánlott szokásos adagolás: 5 - 80%, egészen 90%-ig a recepttől függően
minden hajtípusra megfelelő
szükségletek szerint alakítható száraz, zsíros, korpás hajra, tápláló vagy hidratáló hatással
A sampon elkészítése alatt kötelező a védőkesztyű használata és ajánlott egy szájvédő maszk viselése, főleg ha nagyobb mennyiséget vagy több sampondarabot készítünk.
SZILÁRD SAMPONOK ELKÉSZÍTÉSE:
gőz főlé tesszük a tenzidet a receptben előírt vízzel, egy hőálló pohárban
gőz fölött tartva folyamatosan keverjük, a pohár oldalára nyomkodjuk a tenzidet hogy minnél jobban osszezúzódjon, míg egy ragacsos és minnél homogénebb paszta alakul ki. A tenzid nem fog teljesen elolvadni, maradnak apró granulátumok
levesszük a gőzről, összekeverjük és hozzáadjuk az olajokat/vajakat, hatóanyagokat, porokat, illatosítókat, színezékeket; egyes receptek előírása szerint az olajokat/vajakat a hevítés folyamata alatt adagoljuk
az így elkészített szilárd samponok nem igényelnek tartósítást, öntartósító tulajdonsággal rendelkeznek.
szappanformába vagy egyéb megfelelő formába préseljük és másnapig hagyjuk szilárdulni
kivesszük a formákból, esetleg előtte 5-10 percre a fagyasztóba tehetjük
ha a termék még lágy, hagyjuk egy-két napig száradni, lehetőleg rácson