Zabpelyhes süti recept

Kategória: Receptek Létrehozva: 2014-01-23

Kóstolhattátok a monori forraltboros rendezvényen. Sikert aratott!

Zabpelyhes süti variációk:


A zab fogyókúrába tökéletesen illeszthető, hiszen magas rosttartalmának köszönhetően jó hatással van az emésztésre. Ez a zabpelyhes keksz nem csak egészséges, de szuper finom is, ráadásul a variációinak tényleg csak a képzeletünk szab határt. Hamar kikeverhető, tíz perc alatt megsül, és napok múlva is friss marad.


125g zabpehelybe keverünk 50 g lisztet (zab, illetve kukorica-liszt hozzáadása esetén, paleósok is fogyaszthatják), 75g nádcukrot vagy mézet, egy késhegynyi sütőport, és egy kis kanál fahéjat.
75g kókusz-zsírt felolvasztunk (ízlés szerint olíva olajat vagy vajat is használhatunk) és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Beleütünk egy tojást és 3-5 csepp mandula aroma hozzáadása után készre keverjük. A masszát hűvös helyen állni hagyjuk, míg a kókuszzsír megszilárdul kissé, majd kis gömböket formázunk. Sütőpapírra egymás mellé helyezzük, kissé meglapítjuk és készre sütjük.
Felső / alsó sütés: 175-200fok (előmelegítve)
Hő-légkeverés: 160-180 fok (előmelegítés nélkül)
Gázsütő: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 12-15 perc 
Tipp: Ne ijedjünk meg, ha kivesszük a sütőből és puhának látjuk. Tíz percig hűlni hagyjuk, mert ahogy hűl még szilárdul.


Csokis: 
A fenti mennyiséghez 50 dkg étcsokoládét apróra vágunk, majd hozzáadjuk a masszához, majd a továbbiakban hasonlóan járunk el. 


Csokis-banános: 
A fenti mennyiséghez egy szem érett banánt felkarikázunk, és 50 dkg étcsokoládét apróra vágunk, majd hozzáadjuk a masszához. Ha nyúlósnak találjuk, pár kanál zabpehely hozzáadásával szilárdítjuk. 


Diós
A fenti masszához két nagy marék durvára vágott diót adunk, a továbbiakban hasonlóan járunk el. 


Kókuszos
A fenti masszához egy kis bögre kókuszreszeléket adunk, majd a továbbiakban hasonlóan járunk el. 


Vörös-áfonyás

A fenti masszához két marék vörös áfonyát keverünk, majd a továbbiakban hasonlóan járunk el.


Csokis- Aszalt szilvás: 
A fenti masszához egy marék apróra vágott aszalt szilvát, és 50 dkg étcsokoládét keverünk, majd a továbbiakban hasonlóan járunk el.

Banovics Marcsi - www.banovicsmarcsi.hu

NapiBio.hu

Cimkék: recept