Egy mexikói étteremben ettünk jalapeno paprika krémlevest. Olyan hatással volt rám, hogy tovább- gondolva a receptet elkészítettem a magyar változatot, az itthon is kapható ropogós kápia paprikából. Utána nézve a neten számtalan elkészítési módot találtam, lehet készíteni tejföllel, tejszínnel, vagy natúr változatban is. Én most kókusztejjel bolondítottam meg. Isteni lett.

Hozzávalók:

1 kg kápia paprika vagy kalifornia paprika

1 db hegyes erős paprika

2 db fokhagyma

1 db közepes vöröshagyma

2 deci kókusztej  

200 g paradicsom püré

1 kanál liszt

2 db leves kocka

olívaolaj, só, bors, chili 

Elkészítés:

A paprikát 220 fokon sütőben megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, 2x megforgatva).

Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját.(én erre lusta voltam, és később sem éreztem hátrányát)  

A finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük vízzel (kb. egy liter). Beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát, a leveskockát és a fűszereket. Pár perc főzés után bot-mixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a kókusztejben elkevert lisztet, a paradicsompürét, 3-4 dl vizet, és egyet forralunk rajta. Ha túl sűrű, felöntjük még egy kis vízzel.

Tipp: Tálalhatjuk reszelt sajttal, tejföllel, esetleg tortilla chipssel.

Bánovics Marcsi

NapiBio.hu