A műtétem után egy ideig a bot-mixerem volt a „legjobb barátom” és sok új felfedezést tettem, főleg a krémlevesek terén! Egy időben nem voltam túl leveses, ez nagy meglepetésemre körülbelül egy éve megváltozott. Azóta kísérletezem kedvemre.

Egyik új kedvenc levesem receptjét meg is osztanám veletek, mert azon kívül, hogy pofon egyszerű, igazi íz-orgia és még egészséges is!

Rokfortos zellerkrémleves:

A zellert több száz éve használja a népgyógyászat. Amit biztos sokan hallottak róla, hogy a nemi vágy serkentésére alkalmas. „A zeller fokozza az alhasi vérkeringést. Ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy a prosztata ismét visszanyeri működőképességét, az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását.” 

A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.

Tehát. Végy egy közepes fej zellert. Én itt szoktam értetlenül állni a receptolvasáskor. Nem azon, hogy mi az a zeller, de hogy melyik vajon a közepes? Mindenesetre egy kisbabafejnyi zellerből egy jó nagy lábosnyi lesz, ha legalább ketten vagytok rá érdemes megcsinálni, mert másnap, sőt még hidegen is isteni.  

Szóval a zellert pucold meg, kockázd fel, és két szem almát szintén.  

Ezeket kis olíva olajon futtasd meg, majd öntsd fel kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Tegyél bele erő vagy zöldség leves-kockát, és főzd addig, amíg megpuhul. Ez kb. 15-20 perc, majd jöhet a bot-mixer.

Tedd vissza a tűzhelyre, öntsd fel vízzel, és morzsolod bele a rokfort sajtot. Szép lassan öntsd hozzá a fehérbort és a tejszínt, amit előtte kikevertél egy kanál lisztel. 

Kevergesd még pár percig, míg a sajt felolvad! A bort, ha felforralod, elillan belőle az alkohol, így akár adható gyerekeknek is. Vétek kihagyni, mert Isteni kombináció. 

Kész, tálald, ízleld, szeresd! :)

Hozzávalók: 

1 közepes fej zellergumó

2 db alma

1-1,5 dl tejszín

20-25 dkg rokfort sajt

2-3 leveskocka  

1 evőkanál liszt a habaráshoz

1,5 deciliter fehérbor (kihagyható) 

2-2,5 liter víz

(forrás: http://nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/zeller.html)


Bánovics Marcsi - www.banovicsmarcsi.hu

NapiBio.hu