A kukoricakeményítő, amelyet néha kukorica lisztnek neveznek, a kukorica endoszperméből kivont szénhidrát. Ezt a fehér poranyagot számos kulináris, háztartási és ipari célra használják. A konyhában a kukoricakeményítőt leggyakrabban a mártások, sajtok , mázolók, levesek, tészták, pite-ek és egyéb desszertek sűrítőszerként használják.
Mivel a kukoricakeményítő kukoricából készül, és csak szénhidrátokat tartalmaz (nincs fehérje), gluténmentes termék.
Ezért a kukoricakeményítő kitűnő gluténmentes alternatíva a sütőanyagok sütésére a receptekben. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a csomagolást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kukoricakeményítőt nem gyártották olyan létesítményben, amely a búzából készült termékeket is előállítja, hogy elkerülje a keresztszennyeződés lehetőségét.
Az étkezési kukorica keményítő kiválóan alkalmazható főzelékek sűrítésére. A tudatos táplálkozás érdekében.
Felhasználási javaslat: Főzelékek sűrítésére jól használható.
A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. Köszönjük.