Elkészítés: A körtét és a mangót apró darabokra vágjuk, majd egy kis kókusz zsíron vagy vajon feltesszük párolódni. Meglöttyintjük egy kis fehérborral, és pár perc erejéig együtt pároljuk őket, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon található eljárás szerint. Én a főzős változatot szeretem, mert én adagolom hozzá a cukrot. Nekem a cukor nem javasolt, ezért sztíviával vagy xilittel ízesítem.  Fele-fele kókusztejet és rizstejet használtam, de természetesen sima tejjel is elkészíthető. 

Rétegesen elkezdem pakolni a hozzávalókat. Alulra egy kis puding, majd apróra tört zabpelyhes keksz (a kókuszos vagy a natúr változatával is isteni ez a kombináció) aztán következhet pár kanállal a párolt gyümölcs, majd újra puding, és így tovább. A tetejét díszíthetem a gyümölcs maradékával. 

Kicsit állni hagyjuk, hogy a zabkekszek megszívják magukat, és fogyaszthatjuk is! 

Hozzávalók:

- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

- Fél csomag zabkeksz (natúr, kókuszos)

- 2 dl tej és 2 dl rizstej

- 1 dl fehérbor

- 1 szem mangó

- 1 szem körte

xilitsztevia esetleg méz

Bánovics Marcsi

Napibio.hu