Aki szerencsés a kártyában, nem szerencsés a szerelemben?

Kategória: Sztárinterjúk Létrehozva: 2014-04-27

Polgár Krisztina szépségkirálynő, a 2008-as Miss Earth Hungary cím nyertese, bebizonyította az ellenkezőjét. A sorozatos póker sikerek mellett, pár éve rátalált a szerelem is. 

Polgár Krisztina szépségkirálynő, a 2008-as Miss Earth Hungary cím nyertese, bebizonyította az ellenkezőjét. A sorozatos póker sikerek mellett, pár éve rátalált a szerelem is. Párjával hamar összekötötték életüket és 2013 június végén megszületett szerelmük gyümölcse is. A kis Olivérre száz százalékig igaz a szerelemgyerek kifejezés, mert nem csak csodálatosan jó baba, de káprázatosan gyönyörű is. Krisztával készült interjúnkban mesél a babavárás időszakáról, és azt is megtudjuk, hogy sikerült ismét bombaformába lendülnie.

  • A babavárás alatt mennyire nőtt meg az étvágyad, illetve változott meg az ízlésvilágod? 

Érdekes módon az ízlésvilágom nem igazán változott. Reménykedtem benne, hogy a terhesség alatt megszeretem a halat, hiszen sokan mondtak, hogy abban az időszakban szoktak hozzá a hal ízéhez. Sajnos a pikkelyesekkel azóta is hadilábon állok. Az utolsó két hónapban nőtt meg az étvágyam, de nem törődtem vele. Az volt a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a babámmal együtt.

  • Sport a babavárás alatt? 

Mint mondtam, veszélyeztetett terhes voltam így sajnos nem mozoghattam. Az elején megpróbáltam a kismamajógát, ami bár aranyos volt, nem esett igazan jól. Talán már akkor jelezte a baba, hogy pihenjek inkább. Őszintén szólva, az utolsó két hónapban, már bármit megtettem volna egy kis úszásért, hiszen az a súlytöbblet, ami hirtelen felszaladt érezhető volt, és jó lett volna egy kicsit könnyűnek érezni magam. Megérte türelemmel várni, azóta már a babámmal együtt pancsolunk. 

  • Szedtél e valamilyen vitamint?  

Szedtem terhes vitamint, az elején minden nap. Az ötödik hónaptól, már csak két-háromnaponta. Egyrészt a babák is gyorsan híznak tőle  a pocakban, másreszt ennyiből bőven megkaptuk, amire szükségünk volt. Valamint emelt adag magnéziumot kellett bevinnem a korai méhösszehúzódások ellen. A vitaminok egyébkent nagyon fontosak a baba fejlődésének érdekében.  

  • Jobban odafigyeltél az egészséges étkezésre? Esetleg alkalmaztál valamilyen speciális diétát, hogy valamelyest megőrizd az alakodat? 

Én az a kismama voltam, aki már az elején elhatároztam, amit a baba kér, megkapja a pocakomban. És bár a csokik is nagyon jól estek, leginkább a sós ízeket kívántam. Az étkezés és a vitaminok mellett odafigyeltem a bőröm rugalmasságára is. Rendszeresen speciális krémmel kentem a pocakomat, hogy megelőzzem a csíkok kialakulását, ami szerencsére hatásosnak is bizonyult.  

  • Pontosan hány kiló ment fel, és mennyi idő alatt ment le?

Nyolc kiló volt rajtam, amikor közel nyolc hónapos terhesként befeküdtem a kórházba, es az egy hónap fekvés alatt szinte megduplázódott. Nem mozoghattam, kis túlzással a mosdóba is alig mehettem ki. Persze kismama lévén ettem rendesen és a kilók csak jöttek és jöttek. Ez idő alatt hat kiló szaladt fel rám így végül tizennégy kiló volt a súlygyarapodásom szülésig.

  • Pár hónap sem telt el, és te újra kirobbanó formában vagy. Ezt minek köszönheted? 

Hihetetlen módon, amikor hazamentünk a kórházból a harmadik napon, már csak öt kiló volt rajtam majd két hónappal a szülés után már két kilóval az eredeti súlyom alatt voltam. Mindez sport és diéta nélkül, hiszen a szoptatás időszakában ezek nem kedveznek. Ezt sokan kérdezik, de én tényleg csak egy dologra tudom fogni, hogy gyorsan helyreállt minden: a szoptatás csodájára. Azt szoktam mondani, hogy Oliver "leevett" rólam mindent. Az én szervezetem mindent feldolgozott, hogy a kisfiam táplálékhoz jusson. Csoda, ahogy a szervezet ki van találva. Egyszerűen leolvadtak rólam a kilók. Két hónappal az után, hogy életet adtam a kisfiamnak, már az eredeti súlyom alatt voltam. Hála a genetikának és a szoptatásnak.

  • Mikor kezdted el a sportot újra? 

Amikor Oliver hat hónapos volt, elkezdtem szépen lassan újra mozogni. Van egy edző, aki kismamákat edz, én és még két barátnőm szoptatós anyukakent mentünk hozzá. Alkalomról alkalomra formába hozott újra, legtöbbször a kisfiamat is viszem magammal az edzésre. Minden megoldható, ha az ember igazan akarja.

  • Mit tanácsolsz azoknak a kismamáknak, akik most készülnek a gyermekvállalásra? 

Babavárás alatt ne vonjanak meg maguktól semmit, hiszen azt a babától is megvonják. A szervezet érzi és jelzi, hogy mire van szüksége. Persze próbálják meg a legjobb alapanyagokat használni, a keretekhez mérten. A sport is csak akkor hasznos, ha jól esik. Ez az időszak inkább a babáról szól, ráérünk a szülés után magunkkal foglalkozni. Szülés után én pár hónapig nem mertem mozogni, nehogy csökkenjen a tej mennyisége, de szerencsére alaptalan volt a félelmem. Így igazából csak azt tudom tanácsolni, hogy mertekkel mindent lehet, és élvezzek ezt az időszakot, mert csoda vár rájuk.

Interjú: Bánovics Marcsi

Fotók: Debreczeni Zita

Köszönjük!

NapiBio.hu

Cimkék: sztárinterjú