- Vonalkód: M-1172
- Egységár: 44.00 Ft/ g
Mayam Olliva emulgeálószer 25g termék vásárlása, rendelése
Mayam Olliva emulgeálószer 25g
Ez az olivaolaj származék egy olaj a vízben (O/V) típusú emulgeálószer, mely a bőr iránt maximális affinitással bíró, selymes érítésű készítmények összeállítását teszi lehetővé. A krémek tartósan hidratáló, lágyító hatásúak lesznek, a hatóanyagok fokozatosan oszlanak szét
Típusa: nemionos
MEGJELENÉSI FORMA: fehér viaszos pelletek, semleges szaggal
Összetevők (INCI): cetearyl olivate, sorbitan olivate
Tulajdonságok:
- stabil készítményeket képző önemulgeálószer
- finom, átható krémeket hoz létre
- szép textúrát alakít ki, jól kenhető, de nem zsíros
- kedvez a tartós hidratálásnak
- selymes érintést kölcsönöz
- elősegíti a hatóanyagok fokozatos szétoszlását a bőrben.
Alkalmazások:
- minden típusú bőrre alkalmas
- hidratáló arc- vagy testápoló krémekbe
- ráncellenes krémekbe
- szemkörnyékre szánt krémekbe
- olajmentes krémekbe
- zsíros bőrre használt krémekbe.
A KOZMETIKÁBAN:
- szokásos ajánlott adagolás 5 - 10 %
- a zsíros fázisba foglaljuk bele
- meleg eljárásban működik, 70°C fokra hevítve
- ezzel a termékkel emulgeált készítménynek a zsíros fázisa 5 és 30% között lehet
- olajmentes krémeket is összeállíthatunk, melyekben a zsírfázist kizárólag az emulgeálószer teszi ki. Ebben az esetben felmelegítünk 8-10% emulgeálószert belefoglalva a vízfázisba.
Tipikus ADAGOLÁS a zsírfázis függvényében:
- 5% emulgeálószerrel és 10% zsírfázissal egy hidratáló, folyékony, laza szerkezetű készítményt kapunk
- 6% emulgeálószerrel és 20% zsírfázissal egy közepes sűrűségű, nem-zsíros szerkezetű készítményt kapunk, mely bőrrevitelkor frissesség érzését nyújtja
- 6% emulgeálószerrel és 30% zsírfázissal egy jól kenhető, gazdag, egyúttal átható készítményt kapunk
- 8% emulgeálószerrel és 10% zsírfázissal egy laza szerkezetű, átható készítményt kapunk, mely bőrrevitelkor selymes érzést nyújt
- 8% emulgeálószerrel és 20% zsírfázissal egy jól kenhető, szilárd és stabil krémet kapunk
- 8% emulgeálószerrel és 30% zsírfázissal egy gazdag és sűrű, de még elég jól átható krémet kapunk
- 8-10% emulgeálószerrel és 0% zsírfázissal egy olajmentes krémet kapunk. Gyakorlatilag az emulgeálószer képezi a zsíros fázist és a vizes összetevőkkel együtt hevítjük, nem külön.
Tárolás: hűvös helyen, fénytől védve, légmentesen lezárt edényben vagy tasakban tároljuk.
Biztonsági adatok:
- nem irritáló, nem érzékenyítő hatású
- szembe ne kerüljön
- tartsuk távol a gyerekektől
- külső használatra!