La pacho

Kategória: Kipróbáltuk Létrehozva: 2014-02-25

A La pacho-fa egy dél-amerikai, akár 20 méter magasra is megnövő, örökzöld faféle, óriási, szép virágokkal.

A La pacho-fa egy dél-amerikai, akár 20 méter magasra is megnövő, örökzöld faféle, óriási, szép virágokkal. Akár 700 évig is elél. Évente egy-kétszer szedik le a belül vöröses barna kérgét, melyet apróra reszelnek és teaként fogyasztják. Az indián őslakosság az "élet fájának" nevezi, teáját pedig inka indián teaként is emlegetik.

35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, izületi panaszok és daganatok kezelésére. Ezután megkezdődtek az intenzív kutatások.

Ez a dél-amerikaiak egyik univerzális gyógynövényének tartott La pacho magas ásványi anyag tartalommal (vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium) rendelkezik, általános roboráló, immunerősítő hatása van, enyhíti a fertőzéseket és bőrbetegségeket, és csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat, sőt a szakértők szerint a daganat elleni küzdelemben is kiválóan segít.

Fő hatóanyagai: naphto- és furano-naphtochinon nevű alkaloidok (La pachole és La pachone), melyek az idegrendszerre ható anyagok. A La pachole antibiotikus, sőt tumor növekedést gátló hatású. A vizsgálatok azt igazolják, hogy bár ez az anyag a kéregben csak minimális mennyiségben fordul elő, mégis igen effektív, tehát nem szükséges készítményben magunkhoz venni a La pachot, hanem teaként fogyasztva is hozzájuthatunk értékes összetevőihez.

További hatóanyagai: flavonoidok, szaponinok, illetve izokumarin, kumarin, iridoglikozid és fenolkarbonsav. Ásványianyag tartalma is igen magas, és sok nyomelemet is tartalmaz: kálciumot, magnéziumot (segít a stressz és izomgörcsök esetén), szelént és cinket (biológiai védőanyagok), mangánt (erősíti a szervezet ellenálló képességét), vasat (hiánya vérszegénységhez, fáradtsághoz, étvágytalansághoz vezet), jódot (a csontok stabilitásáért felelős, támogatja a sebgyógyulást), szilíciumot, rezet, foszfort, káliumot, illetve molibdént, nátriumot, kobaltot, bórt, aranyat, ezüstöt, stronciumot, báriumot, és nikkelt.  

 Hatása:

-Immunstimuláló. Ez főleg a chinonoknak köszönhető, amelyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek takarítófunkcióját. Ezek a fehérvérsejtek a rossz struktúrájú, azaz daganatsejteket és a kórokozókat falják fel!

-Daganat gátló.  Segít elpusztítani a daganatos sejteket. Azáltal is daganatellenes, hogy immunstimulálóként javítja a szervezet ellenálló erejét, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése.

-Fokozza a kiválasztást. Serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválasztását, a máj méregtelenítését, a nyirokkal történő salakanyag-eltávolítást, vér- és bőrtisztító hatással rendelkezik és segíti a sebgyógyulást.

Fogyasztása ajánlott:

-Legyengült immunrendszer esetén (gyulladások, asztma, visszatérő betegségek esetén) 

-Daganatos betegségek esetén (kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére, kiegészítő terápiaként az immunrendszer erősítésére, daganatellenes hatása miatt)

-Salaktalanító kúrákra (nehézfémek kiválasztására, szervezet elsavasodása ellen, a máj méregtelenítésére)

-Anyagcsere aktiválására (fogyókúra esetén, cukorbetegségnél)  

-Candidás fertőzés esetén kiegészítő kezelésként gombaölő hatása miatt, illetve azon csodás képessége folyamán, miszerint képes a nehézfémeket is kiválasztani a szervezetből.

A La pacho nem csak gyógytea, de ízletes ital is egyben. Vanília ízű, fűszeres aromája meleget varázsol a hideg napokba.

Elkészítése:

1 liter forró vízbe 1 púpos evőkanálnyi teát tegyünk, majd 5 percig főzzük (hiszen a növény kérgét használjuk fel teaként). Hagyjuk állni 20 percig, szűrjük le, majd hűlés után fogyaszthatjuk, lehetőleg édesítés nélkül. Kúraszerűen 6 hétig fogyasszunk belőle naponta 1-1,5 litert. 4 hét szünet után újra kezdhetjük inni.

 

Lapacho termékek a NapiBio.hu webáruházban itt: LaPacho

Forrás:  Ideál - Reforméletmód magazin - Dr. Balaicza Erika írása

Cimkék: kiprobaltuk