Rejtélyes egészségügyi terápiák kínából

Kategória: Kipróbáltuk Létrehozva: 2014-08-14

Számos rejtélyes gyógyító eljárást alkalmaztak a múltban, mint az érvágás, koponyalékelés, vagy a köpölyözés. Az orvostudomány rohamos fejlődésével elárasztottak minket a legkülönbözőbb terápiás módszerek

Számos rejtélyes gyógyító eljárást alkalmaztak a múltban, mint az érvágás, koponyalékelés, vagy a köpölyözés. Az orvostudomány rohamos fejlődésével elárasztottak minket a legkülönbözőbb terápiás módszerek, azonban nem könnyű megtalálni a számunkra hatásosakat a sok lehetőség közül. A virágterápia, a hangmasszázs terápia, a csakraterápia, mágneses rezonancia, vagy akár az akupresszúra sokak szerint csak hatástalan humbug. Sajnos napjainkban valóban sokan élnek vissza a ténnyel, hogy a beteg ember mindent megtesz az egészségért, bár az is igaz, hogy a hatásosság nagy része a gyógyulásba vetett hit kérdése.

Most pár olyan kínai terápiát mutatunkk be, amit a mai napig alkalmaznak, és bár nagyon furcsának tűnnek, ám számtalan esetben bebizonyosodott a jótékony hatásuk.    

Vizeletterápia

Hívei testünk titkos anyagának tartják, és állítják, hogy szinte minden betegségre gyógyír lehet. fertőtlenítésre, ránctalanításra, immunrendszer erősítésére, sőt még a rák gyógyítására is alkalmasnak találják. Eme alternatív gyógymód alapjain Kínában hárommillió ember issza napi szinten a vizeletét, Indiában pedig klinikákon is alkalmazzák. Európában is sokan esküsznek rá, és hisznek a gyógyító hatásában. A kora reggeli, első vizeletet tartják a legalkalmasabbnak, napi 0,5-1,5 dl elfogyasztását javasolják.  

Akit bővebben érdekel a téma, itt olvashat róla: http://napidoktor.hu/blog/termeszetesen/szelid-gyogymodok/vizelet-terapia/

Hangyaevés terápia 

2011-ben szervezték az első ingyenes, hangya evő eseményt, Hangzhou-ban. Szakértők szerint a hangyák tele vannak fehérjével, és fiatalító hatással bírnak. Fincsi.

Tűz terápia

Úgy gondolják, hogy a tűz terápia különféle előnyökkel jár, többek között serkenti a vérkeringést.  

Moxibúció 

A moxibúció egy észak kínából származó, szintén egy hővel történő gyógykezelési forma, amivel a test akupunktúrás pontjait stimulálják. Tölcsér formájú moxát tesznek az akupont tetejére és közvetlen a bőrön égetik. A közvetlen moxibúció olyan hagyományos kezelési forma, amit meglehetősen hatékonynak tartanak.

Manapság a kezelést ritkábban alkalmazzák, mert sebek, forradások maradhatnak a bőrön, holott számos moxibúcióval kapcsolatos tanulmányt a forradással járó közvetlen technikára alapoztak. A bőr ilyen jellegű sérülésének elkerülése végett számos specialista védőréteget helyez a moxa alá gyömbérlemez, vagy tapasz formájában, vagy egyszerűen eloltja a moxát mielőtt az a bőrig égne. Az ilyen forradásmentes moxibúció hatását nem lehet azonosnak tekinteni a közvetlen moxibúció hatásával, mert szerintük éppen a bőr tényleges sérülése váltja ki ezzel stimulálva az immunrendszert a gyógyulási folyamatok beindítására. Akupunktúrával kísérve nagyon hatékony lehet sokféle betegség gyógyításában, mint hátfájás, izommerevség, fejfájás, migrén, emésztési rendellenesség; idegesség; nőgyógyászati problémák, mint menstruációs görcsök, rendszertelen menstruáció, terméketlenség.

Köpölyözés  

Létezik egy kínai közmondás, miszerint a köpölyözés minden betegséget gyógyít.

A köpölyözés egy ősi kínai technika, melynek során egy vákumos poharat/köpölyt helyeznek a bőrre, ami magába szívja a bőr és a felszíni izomzatot.  A szívó hatás vérbőséget okoz az adott izomban és bőrterületen, vérellátásuk javul, és ez a hozzájuk tartozó belső szervben is javítja a vérellátást. Többféle fajtája létezik. Van az egyszerű köpölyözés, ami annyiból áll, hogy az ember létrehozza a vákuumot, majd a csészét fölrakja a bőrre. A bőr a kezelt területeken kipúposodik, és megtelik vérrel. Egyszerre 4-5 köpölynél többet nem ajánlott felrakni, főleg a nagyobbakból. A probléma és a terület függvényében 10-20-30 percig lehet fönnhagyni a csészéket. Megelőzés szempontjából évente egy-két alkalommal egymás után 8-10 kezelés ajánlott. A köpöly után megmaradó szín diagnosztikus értékű. Ha fehér színű nyomot hagy, az krónikus betegségekre utal; ha vöröset, akkor heveny folyamatokról van szó; ha viszont sárgás színezetű, akkor máj eredetű betegségekről.

 A mozgó köpölyözés vagy nyuvasztás középkori kínzó módszernek is elmehetne, mellesleg itthon narancsbőr eltűntetésére használják. A kezelt felületet előtte olajjal kenik be.  Jellemző, a nők a szépségért milyen szenvedésekre képesek. ( Én próbáltam, közben a fájdalomtól a kefét rágtam, utána kék-zöld voltam, bár az igaz, hogy a módszer hatásos volt.)

Bizonyos esetekben van, hogy kis mennyiségű vért is kiengednek ki (luoci - érszúrás) szúrótű használatával, és a poharat csak ezután teszik fel, általában 3-4 csepp vért fakasztanak. Alkalmanként a bőrt két oldalról nyomva serkentik a vért. E technikáról úgy tartják, hogy segíti a vérkeringést, feloldja a pangást és megszűnteti a fájdalmat és a duzzanatokat. Különböző akut betegségek esetén alkalmazzák.

Méhcsípés terápia:  

A népi gyógyászat szerint a méh méreg igen hatékony gyógyír a reumás betegségekre, izületi gyulladásokra, migrénes fejfájásra, hasi fájdalmakra, koleszterinre, magas vérnyomás kezelésére. Az állam nem hagyja jóvá ezt a kezelést, ennek ellenére több helyen alkalmazzák. Szakértők szerint a legnagyobb kockázatot az allergiás rohamok jelentik, amik akár a páciens halálához is vezethetnek. 

Homok terápia

Ez az a terápia, amit tudtunk nélkül alkalmazunk nyaralásaink során, mikor elnyúlva angyalost játszunk a homokban, vagy amikor viccből beássuk egymást. J   2013-ban vezették be ezt az újfajta egészségügyi eljárást Nanjingban, amit mágneses terápiával, és fényterápiával illetve masszázzsal egészítenek ki. Az elsődleges cél az, hogy a test a homok alatt elkezdjen izzadni.   

Nyújtás és ütés terápia   

2011-ben mutatták be először ezt a terápiát, amiről könyv is született. Xiao Hong a könyv szerzője leírja elképzeléseit az izom nyújtása és a test csapkodása szervezetre kifejtett hatásairól. Szerinte ez a terápia a megoldás több száz betegségre, és ezt bizonyítja az is, hogy egyre népszerűbb.

Növény terápia:   

Ezt a „terápiát” a 2008-as pekingi olimpiai játékok alatt egy festő fiú találta fel. A leleményes művész szerint a testre rajzolt nővények (virágok, fű, fa) bőrfiatalító hatással bírnak.

Végülis egy szavunk nem lehet, mi is ölelgetjük otthon a fákat, a jó energiák miatt.  

Bánovics Maricsi

NapiBio.hu

Forrás: www.shanghaiist.com

Fotók: Via News QQ

Cimkék: kiprobaltuk