Csicsókás keksz

Kategória: Receptek Létrehozva: 2015-07-27

 Alacsony glikémiás indexű gyümölcsös keksz teljes kiőrlésű lisztből.

Csicsókás keksz
 
60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
10 dkg BANABAN bio kókuszliszt
10 dkg BANABAN bio extra szűz kókuszolaj
5 dkg BANABAN bio kókuszcukor
10 dkg bio csicsóka sűrítmény
15 dkg gyümölcs (ebben a sütiben sárgabarack)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl víz
 
A gyümölcsöt pépesre mixeljük, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szeleteljük és kissé előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
 
A BANABAN bio extra szűz kókuszolaj érett, friss kókuszból hidegen sajtolt eljárással készült étolaj.
A BANABAN bio kókuszliszt természetes módon szárított kókuszból őrölt gluténmentes liszt.
A BANABAN bio kókuszcukor 100%-ban kókuszpálma nektárból készült természetes édesítő.
A csicsóka sűrítmény és a BANABAN kókuszcukor összetevői között kiemelkedő magas inulin (frukto-oligoszacharidok, prebiotikum), tartalma, melynek köszönhetően az alacsony glikémiás indexű táplálékok közé tartozik.
 
A fenti hozzávalók áruházunkban megvásárolhatók.

Cimkék: receptek