Bundás bodza

Kategória: Receptek Létrehozva: 2014-05-05

A bodza virága nem csak limonádéként, szörpként, lekvárként, de desszertként is fogyasztható. 

A bodza ízét még nagymamám szeretette meg velem, aki nem tudott annyi bodzaszörpöt eltenni, hogy az aktuális évre elég legyen. Áprilistól májusig van szezonja ennek az isteni illatú és ízű virágnak, érdemes kihasználni ezt az időszakot. Lehetőleg ne a benzingőzön érlelt, forgalmas utak melletti növényt válasszuk.  Az én szemem most rá van állva, de jártamban keltemben rengeteg bokrot látok, és elég a város szélére kimenni érte. Felnőtt fejjel tudtam meg, hogy az általam igen kedvelt íz-világú bodza virága nem csak limonádéként, szörpként, lekvárként, de desszertként is fogyasztható. 


Íme, a bundás bodza recept: 
 Hozzávalók:
• 10 db bodzavirág
• 1 dl fehérbor 
• 1 tojás
• 20 dkg zabliszt
• csipet só
• 2 dl tej 
Kókusz olaj, a sütéshez. 


Elkészítése:
A bodzavirágokat megmostam, lecsepegtettem, egy kis szárát meg hagytam, a könnyen kezelhetőség érdekében.  Elkészítettem a sűrű boros palacsintatésztát: A lisztet, tojást és a fehérbort, a tejjel és egy csipet sóval csomómentesre kevertem. A bodzavirágokat a bortésztába mártottam, bő olajban mindkét oldalukat pár perc alatt kisütöttem. A növény szárát tálalás előtt egy ollóval lecsíptem.  
Önmagában, de bármilyen lekvárral, vagy egy kis fahéjjal tálalható. 

Bánovics Marcsi

NapiBio.hu

Cimkék: recept