Baktövis

Kategória: Alapanyagok Létrehozva: 2015-05-17

Astragalus vagy más néven baktövis egy lágyszárú évelő növény a borsófélék családjából és leggyakrabban immunerősítésre használják. Fontos gyógynövény a hagyományos kínai orvoslásban, régóta használják különböző növényi keverékekben.

Astragalus membranaceus fontos gyógynövény a hagyományos kínai orvoslásban, régóta használják különböző növényi keverékekben.
Astragalus vagy más néven baktövis egy lágyszárú évelő növény a borsófélék családjából és leggyakrabban immunerősítésre használják.

Számos klinikai vizsgálatok alapján jótékony hatással van a megfázás és felső légúti fertőzések tüneteire.
A baktövis alkalmazása csökkentheti a betegségek előfordulását és lerövidítheti a betegségek lefolyási idejét.

Klinikai vizsgálatok, valamint farmakológiai adatok bizonyítják, hogy hasznos kiegészítésként a daganatellenes terápiák mellett.
A kiegészítő kezelések során, mint a kemoterápia, a besugárzásos terápia a baktövis erősíti az immunrendszert, így szervezete jobban ellenáll a betegségekkel szemben. Echinaceaval együtt használva egy extra, rövid távú lökést ad az immunrendszernek.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a baktövis növelheti az anyagcserét, fokozza az állóképességet és elősegíti a gyógyulást.
Egyéb felhasználása: ateroszklerózis, magas vérnyomás, pajzsmirigy-túlműködés, álmatlanság, cukorbetegség, krónikus hepatitisz, genitális herpesz, az AIDS és a kemoterápia mellékhatásai.

astragalus-membranaceus

Bár a baktövis - csüdfű néven is ismert - bizonyítottan csökkenti a metabolikus és testi szövődmények az öregedést, de a jelenlegi vizsgálatok azt mutatják, hogy a tényleges élettartam növelése nincs. A baktövis flavonoidtartalma is hozzájárulhat a szív védelméhez. Gyulladáscsökkentő szerként is alkalmazható, képes csökkenteni a koleszterin szintet, hasonló az útifű maghéjhoz, ami egy rost kiegészítő.
Sajnos a hasznosulása alacsony, ami azt jelenti, nem kering a testen keresztül, miután elfogyasztjuk, így csak alacsony koncentrációban lehet jelen a szervezetben. Mégis az alacsony koncentrációjában is jól kifejti hatását.
A baktövis fogyasztása egészségügyi szempontból nagyon hasznos, de sajnos nem hosszabbítja élettartamunkat.

Latin neve: Astragalus membranaceus
Egyéb nevek: Huang Qi, Beg Kei, Buck Qi, Huang Chi, tej bükköny, Yellow Leader

Hatása:
Erősíti az immunrendszert, magas antioxidáns tartalmú

Felhasználás:
A krónikus fáradtság, kitartó fertőzések, éjszakai izzadás, többféle allergia, mirigyláz
A gyógynövény segít ellensúlyozni a fáradtságot, étvágytalanságot betegek kemoterápiás- és sugárkezelés a rákkal való küzdelem során.

Nyugtató és a gyomorfekély ellen is alkalmazható.

Tovább a termékekhez >>>

Cimkék: baktövis

Hasonló ebben a kategóriában